Το MINI Hatch υιοθετεί τα «περίεργα» πίσω φώτα της EV έκδοσης (photos)


Οι τελευταίες κατασκοπευτικές δοκιμές του θερμικού MINI αποκαλύπτουν τις τελικές λεπτομέρειες της σχεδίασης σε αρκετά σημεία.

  • 24/1/2023

Η επόμενη γενιά του MINI βρίσκεται στο τελικό στάδιο πριν την παρουσίασή της. Μια σειρά από αυτοκίνητα προπαραγωγής όλων των εκδόσεων (θερμικό hatch, EV, Countryman, John Cooper Works, πρωτότυπο Aceman) δοκιμάζονται εδώ και αρκετούς μήνες, σε διάφορες συνθήκες.

Αυτή τη φορά ο κατασκοπευτικός φακός μας «συνέλαβε» ένα θερμικό 3θυρο hatch στη διάρκεια χειμερινών δοκιμών στη Σουηδία, με τοποθετημένα τόσο τα εμπρός όσο και τα πίσω φωτιστικά σώματα παραγωγής.

Το ενδιαφέρον, ασφαλώς, επικεντρώνεται στο πίσω μέρος, όπου υιοθετείται η ριζοσπαστική σχεδίαση της ηλεκτρικής έκδοσης, με αποτέλεσμα να έχουμε τα νέα φώτα αλλά και τη διαφοροποιημένη πόρτα του χώρου των αποσκευών.

Παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο πρωτότυπο διατηρεί το συνολικό «καθιερωμένο» καμουφλάζ της MINI αλλά και έχει καλυμμένα και τα φώτα, μπορούμε να σχηματίσουμε εικόνα για το πραγματικό τους σχήμα.

Περνώντας στο πλάι, βλέπουμε ότι οι λαβές των θυρών διατηρούν την παραδοσιακή σχεδίαση, σε αντίθεση με τις χωνευτές της EV έκδοσης, ενώ ανασχεδιασμένοι είναι και οι δύο εξωτερικοί καθρέφτες.

Όσον αφορά τα κινητήρια σύνολα, οι βενζινοκινητήρες αναμένεται να συνδυάζονται με ήπια υβριδικό σύστημα 48 V, ενώ το EV ενδέχεται να διατίθεται σε δύο παραλλαγές, με διαφορετική αυτονομία.

Η παρουσίαση της νέας γενιάς MINI εκτιμάται ότι θα λάβει χώρα προς τα μέσα του 2023, με την έκδοση JCW να ακολουθεί λίγο αργότερα από τα Cooper και S.