Αυτή είναι η σπορ σχεδίαση του νέου, υβριδικού MG3 (photos)


Η MG μπαίνει δυναμικά στην κατηγορία των supermini, θέλοντας να «τα βάλει» με δυνατούς παίκτες όπως τα Toyota Yaris και Renault Clio.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 10/9/2023

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες είχε γίνει γνωστό ότι η MG ετοιμάζει ένα υβριδικό supermini, το διάδοχο του MG3, προκειμένου να μπει δυναμικά στην αγορά του B-segment και να «αντιμετωπίσει» μοντέλα όπως τα Renault Clio και Toyota Yaris.

Υπενθυμίζεται ότι η ιστορική βρετανική φίρμα, υπό κινεζική ιδιοκτησία, πλέον, είναι έτοιμη να δραστηριοποιηθεί και πάλι στη χώρα μας, με τα πρώτα αυτοκίνητα να βρίσκονται ήδη στις εκθέσεις και το site της να είναι σε λειτουργία.

Πλέον, έχουμε και κατασκοπευτικές φωτογραφίες της επόμενης γενιάς του MG3, το οποίο συνάντησαν οι συνεργάτες μας σε δημόσιους δρόμους της Ουγγαρίας. Με δεδομένο ότι η δεύτερη γενιά βγήκε σε παραγωγή το 2011 και έκτοτε έχει λάβει τρεις «αναβαθμίσεις», είναι καιρός για να περάσει στην 3η γενιά του.

Αν και η MG προσπαθεί να κρύψει τις λεπτομέρειες της σχεδίασης με το εκτεταμένο καμουφλάζ, ορισμένες λεπτομέρειες είναι ορατές. Το νέο MG3 διατηρεί τη γενική αισθητική του τρέχοντος αυτοκινήτου στο μπροστινό μέρος με μια προεξέχουσα μάσκα και ένα λεπτό κάτω άνοιγμα που πλαισιώνεται από πιο σπορ εισαγωγές αέρα.

Οι λεπτότεροι προβολείς και η συνολική σχεδίαση παραπέμπουν εμφάνιση του MG5. Ωστόσο, περισσότερες αλλαγές φαίνεται ότι υπάρχουν στο πίσω μέρος. Το νέο MG3 διαθέτει νέα ανασχεδιασμένη θύρα πορτμπαγκάζ, ανανεωμένα φώτα και σπορ προφυλακτήρα. Επιπλέον, οι έντονες σχεδιαστικές γραμμές στα πλαϊνά τονίζουν περισσότερο τις πόρτες και τα πίσω φτερά, ενώ καινούρια είναι και η σχεδίαση των τροχών.

Αν και δεν κατέστη δυνατό να έχουμε φωτογραφίες από το εσωτερικό, περιμένουμε μεγαλύτερη οθόνη για το σύστημα infotainment και αναβαθμισμένο λογισμικό. Όσο για την «καρδιά» του MG3, θεωρείται δεδομένη η ύπαρξη υβριδικών κινητήριων συνόλων.

Το ντεμπούτο του νέου MG3 αναμένεται το 2024, μαζί με το εμπορικό του λανσάρισμα, αν και δεν αποκλείεται να παρουσιαστεί και λίγο νωρίτερα, προς τα τέλη του 2023.