Δείτε το Ford SuperVan 4.2 των 1.428 PS να συντρίβει κατά 37 sec. το ρεκόρ στο Pikes Peak (video)


Απολαύστε την εντυπωσιακή ανάβαση του ηλεκτρικού Ford SuperVan 4.2 στο Pikes Peak, με την οποία συνέτριψε το ρεκόρ της Open Division.

  • ΦΩΤΟ: FORD
  • 11/11/2023

Στο θρυλικό Pikes Peak International Hill Climb, γνωστό στους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού και ως «The Race to the Clouds», οι αγωνιζόμενοι διασχίζουν τα 20 km της ορεινής ασφάλτινης ανάβασης δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους στις συνολικά 156 στροφές της, όπως οι διάσημες Bottomless Pit, Ragged Edge και Devil's Playground.

Η Ford δίνει το «παρών» με τα οχήματά της στο Pikes Peak International Hill Climb από την πρώτη κιόλας διοργάνωση του 1916 - αλλά για την 101η εκδοχή της που έλαβε χώρα στα Βραχώδη Όρη του Κολοράντο των ΗΠΑ νωρίτερα φέτος, αποφάσισε να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό συμμετέχοντας με ένα Transit Van.

Το αμιγώς ηλεκτρικό SuperVan 4.2 είναι ένα πραγματικό «θηρίο» που αποδίδει 1.428 PS, οι οποίοι παράγονται από τρεις ηλεκτροκινητήρες, ενώ το αμάξωμα είναι εμπνευσμένο από το E-Transit Custom της Ford Pro.

Πρακτικά, πρόκειται για μια αναβαθμισμένη έκδοση του Ford Pro Electric SuperVan 4.0 που έκανε το ντεμπούτο του στο Goodwood Festival of Speed του 2022, με μειωμένο για την περίσταση βάρος κατά 400 kg και βελτιστοποιημένη μπαταρία και ηλεκτροκινητήρες.

Το όλο πακέτο συμπληρώνει μια σειρά αεροδυναμικών αλλαγών που εξασφαλίζουν τη δημιουργία κάθετης δύναμης 2 τόνων στα 240 km/h για μέγιστη πρόσφυση στις στροφές.

Με τον γνωστό οδηγό αγώνων και κάτοχο του απόλυτου ρεκόρ στο Pikes Peak International Hill Climb, Romain Dumas, στη θέση του οδηγού, η Ford πρωταγωνίστησε. Μάλιστα, το SuperVan 4.2 σημείωσε χρόνο 8:47.682, συντρίβοντας κατά 37 sec. το προηγούμενο ρεκόρ της κατηγορίας Open Division, που ήταν 9:24.433 από το 2019.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε πως εκτυλίχθηκε η «περιπέτεια» της Ford με το πανίσχυρο SuperVan 4.2 στο Pikes Peak International Hill Climb:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε την BMW XM Label Red να σημειώνει νέο ρεκόρ στην ανάβαση του Pikes Peak (video)

Η Lia Block έτρεξε στο Pikes Peak με την Porsche των 1.400 PS του πατέρα της (video)

Pikes Peak: Ο «βασιλιάς» του βουνού έκατσε ξανά στον θρόνο του - Δείτε την εντυπωσιακή ανάβαση (video)