Ferrari SF90 VS: Νέο κιτ αεροδυναμικής και μία… σιδερώστρα για αεροτομή


Η Ferrari SF90 Versione Speciale εντοπίστηκε να κάνει γύρους στο Nurbungring. Πρόκειται για πανίσχυρο supercar της Scuderia, που τώρα θα προσφέρει ακόμη καλύτερες επιδόσεις.

  • PHOTOS:CARPIX
  • 12/9/2022

Εντοπίστηκαν δύο SF90 VS να κάνουν γύρους στην πίστα στο Nurbungring, μία κόκκινη και μία γκρί, η κάθε μία με λίγες αισθητικές διαφορές από την άλλη. Στο εμπρός μέρος και των δύο αυτοκινήτων μπορούμε να δούμε ένα καινούριο μεγαλύτερο splitter. Υπάρχουν επίσης αλλαγές και στην μάσκα. Στο κόκκινο αυτοκίνητο όμως, η εταιρεία κρύβει αυτό το τμήμα με ένα πάνελ και έναν αισθητήρα, ενώ οι αλλαγές φαίνονται πιο καθαρά στο γκρι αυτοκίνητο. Οι εισαγωγές αέρα που βρίσκονται κάτω από τους προβολείς είναι επίσης μεγαλύτερες. Επίσης στο καπό φαίνονται καινούριες και μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα. Αυτό παρατηρείται πιο εύκολα από το πλάι του αυτοκινήτου.

Στο πίσω μέρος, το κόκκινο αυτοκίνητο έχει μία τεράστια αεροτομή. Αυτή είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται πάνω σε μία SF90 Versione Speciale, παρά το γεγονός ότι το supercar αυτό έχει εμφανιστεί κι άλλες φορές σε κατασκοπευτικές λήψεις. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες η αεροτομή αυτή να είναι επιλογή σε ένα σπορ πακέτο εξοπλισμού από την Scuderia.

Καμουφλάζ υπάρχει επίσης πάνω στο πορτμπαγκάζ το οποίο υποδηλώνει μια πιο «άγρια» σχεδίαση για την αεροτομή που υπάρχει στην γκρι Ferrari.

Η Ferrari εφαρμόζει επίσης στηρίγματα "σε κοινή θέα" για τις εξατμίσεις. Αυτά τα στηρίγματα προφανώς και δεν προορίζονται για το μοντέλο παραγωγής, κάτι που υποδηλώνει ότι η τελική έκδοση της Versione Speciale μπορεί να έχει αλλαγές και σε αυτόν τον τομέα.

Το τρέχον μοντέλο της SF90 παράγει συνολικά 1000 PS από έναν twin-turbo V8 κινητήρα 4,0 λίτρων και τρεις ηλεκτροκινητήρες. Δεν είναι σαφές εάν η Versione Speciale θα έχει μεγαλύτερη απόδοση ή εάν οι αεροδυναμικές τροποποιήσεις που είδαμε θα συμβάλλουν σε αυτό το γεγονός.