Η 5θυρη έκδοση του νέου MINI Cooper φωτογραφίζεται για πρώτη φορά (photos)


Μέχρι στιγμής είχαμε συναντήσει μόνο την 3θυρη έκδοση, αλλά και τις 5θυρες ηλεκτρικές παραλλαγές του.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH Proshots
  • 9/5/2023

Γνωρίζουμε ότι η MINI ετοιμάζεται να λανσάρει μια σειρά από μοντέλα το επόμενο διάστημα. Έχουμε δει σε αρκετές περιπτώσεις κατασκοπευτικές φωτογραφίες από διάφορα πρωτότυπα.

Τα ηλεκτρικά Countryman και Aceman σάς τα έχουμε παρουσιάσει ουκ ολίγες φορές, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με την 3θυρη θερμική έκδοση του νέου Cooper. Ωστόσο, οι συνεργάτες μας δεν είχαν συναντήσει ποτέ την 5θυρη έκδοση του μοντέλου με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Πλέον, έχουμε τη δυνατότητα να σας δείξουμε τις πρώτες φωτογραφίες του νέου MINI Cooper στην ελαφρώς μεγαλύτερη και πρακτική 5θυρη έκδοση, η οποία θα είναι αποκλειστικά θερμική, καθώς το Aceman θα αναλάβει το ρόλο του ηλεκτρικού MINI με περισσότερες πόρτες.

Παραδόξως, το σημερινό πρωτότυπο είναι καλυμμένο από έντονο καμουφλάζ και λέμε «παραδόξως» γιατί πριν από λίγες εβδομάδες η ίδια η φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες της 3θυρης, ηλεκτρικής, έκδοσης του νέου Cooper χωρίς ίχνος καμουφλάζ. Έτσι, η σχεδίασή του αποκαλύφθηκε επίσημα, έστω και αν δε δόθηκε στη δημοσιότητα καμία άλλη πληροφορία.

Αναπόφευκτα, το design της 5θυρης έκδοσης ακολουθεί τα βήματα της 3θυρης. Με άλλα λόγια, υπάρχει μια τροποποιημένη, μεγάλη, μάσκα με κυκλικούς προβολείς. Επιπλέον, μπορούμε να δούμε έναν εμπρός διαχωριστή και έναν σπορ προφυλακτήρα με μεγάλες εισαγωγές αέρα.

Περνώντας προς το πίσω μέρος, διακρίνουμε παραδοσιακές χειρολαβές θυρών σε αντίθεση με τις μινιμαλιστικές της EV έκδοσης. Συν τοις άλλοις, υπάρχουν «έντονες» γραμμές, μια «ογκώδης» κολόνα Β και μια χαρακτηριστική αεροτομή ψηλά τοποθετημένη, που θυμίζει εκείνες των εκδόσεων JCW.

Τα φωτιστικά σώματα είναι επανασχεδιασμένα, ενώ κεντρικά τοποθετημένη είναι η απόληξη της εξάτμισης.