Η Mercedes-AMG ετοιμάζει αναβάθμιση-έκπληξη για την Α35 sedan (photos)


Η γερμανική φίρμα φαίνεται ότι ετοιμάζει κάτι ξεχωριστό για τη «μικρότερη» AMG έκδοση της A-Class με το sedan αμάξωμα.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 10/1/2024

Πριν από περίπου 15 μήνες, η Mercedes παρουσίασε τη facelift έκδοση της A-Class, αναβαθμίζοντας τόσο τις «βασικές» όσο και τις AMG παραλλαγές και για τους δύο τύπους αμαξώματος (hatchback και sedan).

Έτσι, η εικόνα ενός πρωτότυπου της A35 sedan να κυκλοφορεί με περιορισμένο καμουφλάζ στις δύο άκρες του αμαξώματος δεν είναι κάτι που αναμενόταν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, μην ξεχνάμε ότι με βάση όσα έχουν λεχθεί από τη γερμανική φίρμα, δεν αναμένεται να διατηρηθεί στην γκάμα μετά το 2025. Ωστόσο αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να περιμένουμε να επιβεβαιωθεί έως τότε.

Η βεβαιότητα για την «ταυτότητα» του πρωτότυπου προέρχεται από το γεγονός ότι μόνο η «μικρή» AMG A35 είναι διαθέσιμη και σε sedan αμάξωμα, εκτός από hatchback, σε αντίθεση με τη μεγαλύτερη A45 η οποία συναντάται μόνο με το δεύτερο τύπο.

Παρά την ύπαρξη του καμουφλάζ στις δύο άκρες, μπορούμε να βγάλουμε κάποια αρχικά συμπεράσματα. Στο εμπρός μέρος, τόσο οι προβολείς όσο και η γενικότερη σχεδίαση του προφυλακτήρα μοιάζει να μην έχουν αλλαγές. Ωστόσο, το κάτω τμήμα μοιάζει να έχει ελαφρώς μεγαλύτερο «άνοιγμα», σε αντίθεση με τις εισαγωγές αέρα στις άκρες του, που είναι απαράλλαχτες.

Στο πίσω μέρος, ένα νέο στοιχείο είναι η διακριτική αεροτομή στην άκρη της θύρας του πορτμπαγκάζ, αλλά και οι εξαγωγές αέρα στις άκρες του προφυλακτήρα, στοιχείο που συναντάται στην A45 hatchback. Επιπλέον, στην κολόνα C έχει τοποθετηθεί το σήμα της AMG, το οποίο είναι καλυμμένο με ταινία.

Κάτω από το καπό αναμένεται να διατηρηθεί το ήπια υβριδικό κινητήριο σύνολο, που έχει ως βάση τον 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα 2,0 L. Στο τρέχον μοντέλο η ισχύς είναι 306 PS και η ροπή 400 Nm, οπότε μένει να φανεί αν η Mercedes θελήσει να «προικίσει» τη νέα έκδοση με λίγους περισσότερους ίππους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Test Drive: Mercedes-Benz E200d MHEV - Δοκιμάζουμε τη νέα πολυτελή γερμανική λιμουζίνα

Η Mercedes εξελίσσει τη νέα EQC - Τα πλεονεκτήματα σε σχέση με το τρέχον μοντέλο (photos)

Ετοιμάζεται νέα έκδοση της Mercedes-AMG GT - Τι καινούριο φέρνει (photos)