Η νέα ηλεκτρική Mercedes CLA αποκαλύπτει πτυχές του εσωτερικού της (photos)


Έχοντας παρουσιαστεί ως concept car τον περασμένο Σεπτέμβριο, έχουμε πλέον μια πιο αντιπροσωπευτική εικόνα από τη νέα CLA.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 17/1/2024

Η περίοδος των χειμερινών δοκιμών κορυφώνεται για τις αυτοκινητοβιομηχανίες και οι χιονισμένες περιοχές της Βόρειας Σουηδίας έχουν γεμίσει από πρωτότυπα που δοκιμάζονται σε σκληρές συνθήκες πριν πάρουν το δρόμο για την παρουσίαση και την παραγωγή τους.

Η Mercedes δε θα μπορούσε να απουσιάζει από αυτή τη «συγκέντρωση» και έχουμε στη διάθεσή μας «κατασκοπευτικές» φωτογραφίες από την ολοκαίνουρια, ηλεκτρική, CLA. Για πρώτη φορά σάς είχαμε παρουσιάσει ένα πρωτότυπο στα μέσα του περασμένου Αυγούστου και μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες του πατώντας ΕΔΩ.

Λίγες μέρες μετά, στις αρχές Σεπτεμβρίου, ήρθε η αποκάλυψη από τη γερμανική φίρμα του CLA Concept, στην έκθεση IAA Mobility του Μονάχου. Οι φωτογραφίες ήταν εντυπωσιακές, ωστόσο όλοι γνωρίζουμε ότι συνήθως δεν μεταφέρονται όλα τα (σχεδιαστικά) χαρακτηριστικά στην έκδοση παραγωγής.

Πλέον, σε χιονισμένες περιοχές, δύο πρωτότυπα «συνελήφθησαν» να φορτίζουν τις μπαταρίες τους σε ένα σταθμό φόρτισης. Το ένα εξ’ αυτών, φωτογραφίες του οποίου φιλοξενεί το συγκεκριμένο άρθρο, είχε ελαφρώς μικρότερο καμουφλάζ. Έτσι, έγινε εμφανές ότι στις δύο άκρες του αμαξώματος, τα γραφικά των φωτιστικών σωμάτων διατηρούν το ολοκαίνουριο σχήμα του αστεριού τριών ακτίνων που είχε το Concept car και αναμένεται να «πρωταγωνιστήσουν» από εδώ και στο εξής σε πολλά νέα μοντέλα της Mercedes.

Επιπλέον, οι πόρτες διατηρούν τη σχεδίαση χωρίς πλαίσιο, ενώ συνολικά η σιλουέτα δείχνει ότι έχει πολλά κοινά με την Mercedes EQE sedan. Πολλές λεπτομέρειες για τη μορφή της μάσκας δεν μπορούμε να βγάλουμε, καθώς το καμουφλάζ στο συγκεκριμένο σημείο είναι έντονο, αλλά σίγουρα θα είναι κλειστή στο μεγαλύτερο μέρος της.

Οι συνεργάτες μας πρόλαβαν να βγάλουν μια φωτογραφία από το εσωτερικό - και λέμε ότι πρόλαβαν καθώς οι άνθρωποι της Mercedes έφυγαν βιαστικά από το σταθμό φόρτισης μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία τους. Η συγκεκριμένη λήψη, αν και δεν είναι και πλήρως διαφωτιστική, αποκαλύπτει μια σημαντική διαφορά από το εσωτερικό του concept car που έχει παρουσιαστεί: Η ενιαία γυάλινη οθόνη «ενώνεται» με την κεντρική κονσόλα με αεραγωγούς, κάτι που δεν υπήρχε στο CLA Concept.

Η νέα CLA θα βασίζεται στην πλατφόρμα Mercedes-Benz Modular Architecture (MMA), η οποία υποστηρίζει τόσο EV όσο και θερμικά μοντέλα. Σύμφωνα με όσα έχει κάνει γνωστά η γερμανική φίρμα, η μπαταρία της ηλεκτρικής έκδοσης θα προσφέρει αυτονομία άνω των 750 km, με τη μέση κατανάλωση να εκτιμάται περίπου στα 12 kWh/100 km.

Το ντεμπούτο της νέας Mercedes CLA, τουλάχιστον στην ηλεκτρική παραλλαγή της, αναμένεται προς το τέλος του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Mercedes-AMG ετοιμάζει αναβάθμιση-έκπληξη για την Α35 sedan (photos)

Τι πρέπει να καταλάβεις όταν δεις γαλάζιο φως σε αυτοκίνητο της Mercedes

Test Drive: Mercedes-Benz E200d MHEV - Δοκιμάζουμε τη νέα πολυτελή γερμανική λιμουζίνα