H Audi ετοιμάζει το πιο ισχυρό RS6 Avant στην ιστορία της (photos)


Ξεχάστε τους 600 PS της «απλής» έκδοσης και τους 630 PS της Performance. Το νέο station wagon της Audi Sport θα είναι ακόμα πιο ισχυρό.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 6/12/2023

Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και - κατ’ επέκταση - ο εχθρός του ισχυρού είναι το ισχυρότερο. Αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση του Audi RS6 Avant.

Η υπάρχουσα «βασική» έκδοση αποδίδει 600 PS. Διόλου ευκαταφρόνητο νούμερο. Ωστόσο, πριν από 1 χρόνο η γερμανική φίρμα παρουσίασε την έκδοση Performance, με ισχύ 630 PS. Πλέον, η Audi Sport, που έχει την «επιμέλεια» της έκδοσης, είναι κοντά στο να παρουσιάσει το ισχυρότερο RS6 Avant στην ιστορία.

Εδώ και μήνες εξελίσσει τη σχετική έκδοση και σας έχουμε ήδη παρουσιάσει ένα πακέτο κατασκοπευτικών φωτογραφιών. Οι συνεργάτες μας συνάντησαν πριν από λίγες μέρες άλλο ένα πρωτότυπο και μας δείχνουν το τελευταίο στάδιο της εξέλιξής του. Άλλωστε, ήδη έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψή του.

Στο εμπρός τμήμα, ξεχωρίζει ο επανασχεδιασμένος προφυλακτήρας με το ενσωματωμένο σπόιλερ, ενώ υπάρχουν αεραγωγοί στα φτερά και μία μεγαλύτερη πίσω αεροτομή. Οι μεγάλες οβάλ απολήξεις της εξάτμισης στις δύο άκρες παραμένουν, αλλά ενδιάμεσα, ο προφυλακτήρας, αλλά και ο διαχύτης, είναι αναβαθμισμένοι.

Ο χαρακτήρας, αλλά και η «σφραγίδα» της Audi Sport αποκαλύπτονται εν μέρει και από τις ρίγες που, παρά την ύπαρξη του καμουφλάζ, είναι ευδιάκριτες στο πλάι, στο πάνω τμήμα των θυρών. Και λέμε εν μέρει γιατί «απουσιάζει» το κόκκινο χρώμα, που πιθανότατα βρίσκεται στα καλυμμένα με καμουφλάζ φτερά.

Θεωρείται σίγουρο ότι η ισχύς θα είναι αυξημένη, πάνω από τους 630 PS. Οι 650 PS μοιάζουν να είναι το ελάχιστο, αλλά θα χρειαστεί να περιμένουμε ακόμα για να μάθουμε την ακριβή απόδοση του κινητήριου συνόλου. Η υπάρχουσα έκδοση εφοδιάζεται με V8 twin-turbo κινητήρα 4,0 L.

Ανάλογη αναβάθμιση περιμένουμε και για την ανάρτηση, τα φρένα, ίσως και το σύστημα τετρακίνησης. Πάντως, πριν από μερικούς μήνες, ο επικεφαλής της Audi Sport, Sebastian Grams, άφησε να εννοηθεί ότι το νέο RS6 θα είναι «πιο ισχυρό» αλλά και «πιο ακραίο».

Επιπλέον, με στόχο τη μείωση του βάρους, υπάρχει πιθανότητα χρήσης ανθρακονημάτων για την κατασκευή τμημάτων του αμαξώματος, όπως για παράδειγμα τα εμπρός φτερά.

Στο πλάι, εκτός από τα αυτοκόλλητα, ξεχωρίζουν οι μεγάλοι τροχοί, που εντυπωσιάζουν ακόμα περισσότερο λαμβάνοντας υπόψιν ότι πρόκειται για χειμερινά ελαστικά, ενώ μοιάζει το πρωτότυπο να έχει μικρότερη απόσταση από το έδαφος σε σχέση με την υπάρχουσα έκδοση.

Το ντεμπούτο του νέου Audi RS6 Avant αναμένεται εντός του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτσι θα είναι τα μελλοντικά Audi RS μοντέλα – Ο επικεφαλής σχεδιασμού αποκαλύπτει

Ο κόκκινος ρόμβος συναντά την «Πράσινη Κόλαση»: Η Audi Sport γιορτάζει 40 χρόνια ζωής (photos)

Audi Sport Quattro: Ο θρύλος των '80s «επιστρέφει» με 816 PS και τσιμπημένη τιμή (photos)