Η Audi ετοιμάζεται να ανανεώσει και το e-tron GT - Οι πρώτες αλλαγές (photos)


Δείτε τις πρώτες «κατασκοπευτικές» φωτογραφίες της ηλεκτρικής ναυαρχίδας της Audi - Αυτές είναι οι αλλαγές στη σχεδίασή της.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 25/11/2023

Η Audi βρίσκεται σε διαδικασία εξέλιξης πολλών μοντέλων της - θερμικών και ηλεκτρικών - κάτι που άλλωστε είναι εμφανές από το πλήθος των κατασκοπευτικών φωτογραφιών τις οποίες σας έχουμε παρουσιάσει το τελευταίο διάστημα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ωστόσο, οι συνεργάτες μας εντόπισαν για πρώτη φορά ένα πρωτότυπο του Audi e-tron GT, της ηλεκτρικής ναυαρχίδας της γερμανικής εταιρείας να δοκιμάζεται σε δημόσιους δρόμους.

Αυτή η εξέλιξη δεν αποτελεί έκπληξη, από τη στιγμή που γνωρίζουμε ότι ήδη η Porsche εξελίσσει τη νέα Taycan, οπότε ήταν αναμενόμενο το e-tron GT να κάνει την εμφάνισή του, έστω και αν «άργησε» λιγάκι! Από την πρώτη ματιά είναι εμφανείς οι αλλαγές στο εμπρός τμήμα.

Άλλωστε, πρόκειται για facelift έκδοση, οπότε εκεί εντοπίζονται, παραδοσιακά, οι περισσότερες αναβαθμίσεις. Ο προφυλακτήρας έχει νέα σχεδίαση, με διαφορετικές εισαγωγές αέρα στις άκρες του, ενώ και η μάσκα στο κέντρο δείχνει αναθεωρημένη.

Αντίστοιχα, τροποποιημένο είναι και το πίσω μέρος, αν και οι αλλαγές στον προφυλακτήρα είναι μικρότερης έκτασης, αλλά υπαρκτές. Επιπλέον, υπάρχει πιο «επιθετική» σχεδίαση του διαχύτη, με δύο κεντρικά τμήματα.

Περνώντας στο πλάι, η ύπαρξη καμουφλάζ στις ποδιές και σε όλο το μήκος του κάτω μέρους των θυρών μάς προϊδεάζει για περισσότερες αλλαγές στα συγκεκριμένα σημεία. Αλλά θα χρειαστεί να περιμένουμε επόμενο πακέτο φωτογραφιών.

Η ανυπαρξία οποιασδήποτε αναφοράς στα φωτιστικά σώματα δεν είναι τυχαία, καθώς διατηρούνται αυτά του τρέχοντος μοντέλου. Ωστόσο, όπως συνηθίζεται σε facelift ενημερώσεις, περιμένουμε και αυτά να τροποποιηθούν πηγαίνοντας προς το ντεμπούτο, τουλάχιστον όσον αφορά τα εσωτερικά γραφικά τους.

Τέλος, δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για τα κινητήρια σύνολα. Το τετρακίνητο e-tron GT αποδίδει 476 PS και 630 Nm, με αποτέλεσμα τα 0-100 km/h να έρχονται σε 4,1 sec. και η τελική ταχύτητα να φτάνει τα 245 km/h. Αντίθετα, η έκδοση RS e-tron GT αποδίδει 598 PS και 830 Nm, χρειάζεται 3,3 sec. για τα 0-100 km/h και επιταχύνει έως τα 250 km/h. Και για τα δύο μοντέλα, η μπαταρία έχει (μικτή) ενεργειακή χωρητικότητα 93,4 kWh (83,7 kWh ωφέλιμη).

Το ντεμπούτο του νέου Audi e-tron GT αναμένεται εντός του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Group test: Δοκιμάζουμε το ηλεκτρικό Audi RS e-tron GT 646PS και το petrolhead R8 V10 Spyder 540PS

Audi RS E-Tron GT Ice Race Edition: Εορτασμός 40 ετών Audi Sport με 99 αντίτυπτα (photos)

To Audi e-tron GT μεγάλος νικητής στα “World Car Awards 2022”