Η BMW Σειρά 3 facelift με πακέτο M Performance


Η BMW, εξελίσσει την επανασχεδιασμένη Σειρά 3 και ο φωτογραφικός φακός αποτύπωσε το πρωτότυπο να έχει αεροτομή στο πίσω μέρος του οχήματος, από το εξοπλιστικό πακέτο «M Performance».

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX.
  • 11/2/2022

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από την παρουσίαση της πρόσφατης γενιάς τής BMW Σειράς 3 ωστόσο η εταιρεία έχει ξεκινήσει ήδη τη διαδικασία δημιουργίας της επανασχεδιασμένης εκδοχής της.

Η φωτογραφική κάμερα «αιχμαλώτισε» τα πρωτότυπα κατά τη διαδικασία εξέλιξής τους και σε ένα από αυτά βλέπουμε την προσθήκη μιας σχετικά ευμεγέθους αεροτομής στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. 

Αυτή, μάς κάνει να θεωρούμε ότι πρόκειται για την M340i η οποία κατατάσσεται κάτω από την M3 αναφορικά με τις επιδόσεις και τα δυναμικά χαρακτηριστικά της. Διαθέτει το πακέτο «M Performance» και το αμάξωμά της είναι καμουφλαρισμένο τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω μέρος του, δηλαδή εκεί όπου θα υπάρχουν οι αισθητικές αλλαγές σε σχέση με πριν.

Ένα ακόμα στοιχείο διαφοροποίησης είναι οι εξωτερικοί καθρέφτες, ενώ στο εμπρός μέρος διακρίνεται ένα εκτεταμένο «χείλος» στη βάση τού εκεί προφυλακτήρα, ο οποίος φαίνεται να είναι διαφορετικά διαμορφωμένος συγκριτικά με αυτόν του μοντέλου. 

Επίσης, τα εμπρός LED φώτα δείχνουν να είναι μικρότερα σε ύψος, ενώ η μάσκα διατηρεί τα χαρακτηριστικά «νεφρά» της BMW και δεν υπάρχουν τα εκτεταμένα που διαθέτει η M3. Το γεγονός ότι το αυτοκίνητο έχει χαμηλότερο ύψος από το έδαφος συμβαίνει επειδή είναι η έκδοση M340i η οποία έχει την αντίστοιχη ανάρτηση –σε ρύθμιση και ύψος–, για να προσφέρει ακόμα πιο σπορ οδική συμπεριφορά.

Ο φωτογράφος δεν είχε τη δυνατότητα να πλησιάσει περισσότερο στο αυτοκίνητο και να αποτυπώσει το εσωτερικό του ώστε να μας δώσει εικόνα από τις αλλαγές και σε αυτό. Ωστόσο, σε κάποιες από τις υπάρχουσες φωτογραφίες μπορούμε να διακρίνουμε ότι το επάνω μέρος τού ταμπλό έχει αναδιαμορφωθεί, επίσης.

Αυτό σημαίνει ότι η επανασχεδιασμένη Σειρά 3 θα διαθέτει το καινούργιο σύστημα ενημερωδιασκέδασης iDrive 8 το οποίο παρουσίασε η γερμανική εταιρεία πρόσφατα στην έκθεση τεχνολογίας «CES 2022». Θυμίζουμε ότι αυτό περιλαμβάνει δύο οθόνες (στον πίνακα οργάνων και την κονσόλα) οι οποίες ενώνονται με ενιαίο κάλυμμα.

Όπως είναι γνωστό, η επανασχεδιασμένη BMW Σειρά 3 θα παρουσιαστεί εντός της χρονιάς. Προς το παρόν, δεν έχει διευκρινιστεί εάν αυτό θα γίνει ταυτόχρονα με την παρουσίαση και της (επανασχεδιασμένης) M3 ή εάν η διαδικασία για τη δεύτερη θα μεταφερθεί χρονικά για αργότερα. Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η BMW θα παρουσιάσει και την M3 Touring (όπως και την M3 Touring Competition) δηλαδή τη station wagon εκδοχή της κορυφαίας έκδοσης του μοντέλου.