Η Mercedes ετοιμάζει ένα μικρότερο ηλεκτρικό σεντάν! (photos)


Συναντήσαμε τρία πρωτότυπα να δοκιμάζονται στα χιόνια, με το ένα εξ’ αυτών να έχει, μάλιστα, ανοικτή τη θύρα φόρτισης.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 24/2/2023

Τις περισσότερες φορές «πασχίζεις» για να συναντήσεις ένα πρωτότυπο να δοκιμάζεται και ξαφνικά εμφανίζονται μπροστά όχι ένα ούτε δύο, αλλά τρία… και δεν ξέρεις σε ποιο να εστιάσεις περισσότερο!

Αυτό συνέβη στην περίπτωσή μας, καθώς κατασκοπεύσαμε τρία διαφορετικά πρωτότυπα της Mercedes. Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για το μικρό ηλεκτρικό sedan της γερμανικής φίρμας, που είτε θα διατηρήσει το όνομα CLA ή μπορεί να «ενταχθεί» στην ηλεκτρική σειρά EQ και να ονομαστεί EQA sedan.

Η σχεδίαση φαίνεται ότι απηχεί το EQXX concept car, αν και το έντονο καμουφλάζ σε όλα τα πρωτότυπα κρύβει τις σχεδιαστικές λεπτομέρειες. Απ’ ό,τι έχει γίνει γνωστό, θα βασίζεται στη νέα αρθρωτή πλατφόρμα MMA της Mercedes.

Η πλατφόρμα Mercedes Modular Architecture δεν θα υποστηρίζει μόνο ηλεκτρικά μοντέλα αλλά και θερμικά, όπως και plug-in υβριδικά. Το πιθανότερο είναι να έχουμε να κάνουμε με την τελευταία πλατφόρμα που δέχεται κινητήρες εσωτερικής καύσης και να συνοδεύεται από το νέο MB.OS (Λειτουργικό Σύστημα Mercedes-Benz).

Όπως μπορούμε να δούμε ένα από τα πρωτότυπα έχει χωνευτές λαβές θυρών, ενώ τα δύο άλλα έχουν παραδοσιακές. Όπως και σε πολλά νέα μοντέλα της Mercedes, τα χερούλια των θυρών θα είναι προαιρετικά. Οι πόρτες δείχνουν να είναι χωρίς πλαίσιο, ενώ η κυρτή οροφή δείχνει παρόμοια με αυτή της τρέχουσας CLA.

Προς το παρόν δεν έχουμε φωτογραφίες που να δείχνουν το εσωτερικό, μιας και όλοι οι εσωτερικοί χώροι ήταν καλυμμένοι πολύ καλά, όπως μπορούμε να δούμε σε μερικές από τις φωτογραφίες.

Με αυτή την ποσότητα καμουφλάζ, απομένουν ακόμη πολλοί μήνες για να δούμε το ντεμπούτο αυτού του νέου μικρότερου ηλεκτρικού σεντάν, αλλά υπάρχει πιθανότητα να παρουσιαστεί το 2024.