H νέα Mercedes-AMG GT εντυπωσιάζει με την ισχύ και την αεροτομή της! (photos)


Κόντρα στην τάση για μικρότερους κινητήρες, η κορυφαία PHEV έκδοση διατηρεί τον 4λιτρο twin-turbo V8 με τους 843 PS.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 19/3/2023

Μπορεί να έχει παρουσιάσει ήδη αρκετά νέα μοντέλα το τελευταίο διάστημα, με πιο πρόσφατο τις GLA, GLB και GLC Coupe, αλλά η Mercedes δεν σταματά να ετοιμάζει και άλλα.

Ένα εξ’ αυτών - και με… έντονη προσωπικότητα - είναι η Mercedes-AMG GT coupe. Στο παρελθόν την έχουμε κατασκοπεύσει τόσο στην 4θυρη όσο και στη 2θυρη έκδοσή της και σήμερα σας παρουσιάζουμε νέες φωτογραφίες της τελευταίας.

Αυτή τη φορά το πρωτότυπο που συναντήσαμε είναι η AMG GT S E Performance, που εντυπωσιάζει εκ προοιμίου με τη μεγάλη, σταθερή, πίσω αεροτομή. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να αποτελεί μέρος μόνο της σειράς των πρώτων αντιγράφων που θα παραχθούν, με την ονομασία «First Edition».

Η θύρα φόρτισης στον πίσω προφυλακτήρα και οι μεγάλες δαγκάνες των φρένων προδίδουν τον ισχυρότατο υβριδικό χαρακτήρα της. Έτσι, σε περίπτωση που «δανειστεί» το κινητήριο σύνολο από την 4θυρη έκδοση, θα αποδίδει 843 PS και 1.400 Nm από τον V8 twin-turbo κινητήρα 4,0 L. Ωστόσο θα υπάρχουν και άλλες επιλογές κινητήριων συνόλων.

Σε παλιότερη συνάντηση μαζί της, είχαμε διαπιστώσει ότι μπορεί να διατίθεται, προαιρετικά, με δεύτερη σειρά καθισμάτων. Ωστόσο ο περιορισμένος χώρος θα μπορεί ουσιαστικά να υποδεχθεί μόνο μικρά παιδιά.

Η επίσημη παρουσίαση της νέας Mercedes-AMG GT αναμένεται μέσα στο επόμενο εξάμηνο.