Η νέα Porsche Panamera μπήκε στο Nurburgring και έδειξε το «χαρακτήρα» της (photos)


Το πρωτότυπο χάνει μέρος του καμουφλάζ του και αποκαλύπτει περισσότερα στοιχεία για τις αλλαγές που θα έχει η έκδοση παραγωγής.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH PROSHOTS
  • 2/6/2023

Τους τελευταίους μήνες, οι συνεργάτες μας έχουν εντοπίσει σε δύο περιπτώσεις πρωτότυπα της νέας Porsche Panamera να δοκιμάζονται στα χιόνια.

Την πρώτη φορά η επιλογή της γερμανικής εταιρίας να χρησιμοποιήσει ζάντες με ένα κεντρικό μπουλόνι μας προϊδέασε για μια πιο «καυτή» έκδοση. Τη δεύτερη φορά, είχαμε «κατασκοπευτικές» λήψεις από δύο πρωτότυπα, τα οποία ήταν «εφοδιασμένα» με διαφορετική σχεδίαση των απολήξεων της εξάτμισης.

Πλέον ο καιρός περνάει, οι χειμερινές δοκιμές έχουν ολοκληρωθεί προ πολλού και ήρθε η σειρά για ένα πρωτότυπο να βρεθεί στην πίστα του Nurburgring. Το πρώτο στοιχείο που ξεχωρίζει είναι ότι ο βαθμός του καμουφλάζ έχει υποχωρήσει αρκετά, δίνοντάς μας μια καλύτερη ματιά στις δύο άκρες του αμαξώματος.

Τα εμπρός φωτιστικά σώματα είναι στην πραγματικότητα μικρότερα από αυτό που φαίνεται, καθώς η Porsche χρησιμοποιεί ταινίες για να μοιάζουν με αυτά του τρέχοντος μοντέλου. Από την άλλη πλευρά, οι εισαγωγές αέρα στον εμπρός προφυλακτήρα είναι μεγαλύτερες και περιλαμβάνουν ένα οριζόντιο τμήμα πάνω από τη θέση για την πινακίδα.

Ένα αυτοκόλλητο κρύβει την πραγματική σχεδίαση των αεραγωγών που έχουν τοποθετηθεί στα εμπρός φτερά, ενώ στο πλάι η κολόνα C είναι πλέον χωρίς καμουφλάζ. Περνώντας στο πίσω μέρος, τα πίσω φώτα είναι πιο «αποκαλυπτικά» και δείχνουν να είναι λεπτότερα, αλλά και να εκτείνονται σε όλο το πλάτος του αμαξώματος.

Επιπλέον, oι πληροφορίες των συνεργατών μας αναφέρουν ότι η αεροτομή του sedan ρυθμίζεται ηλεκτρικά, ανάλογα με την ταχύτητα του πρωτότυπου. Τέλος, αυτή τη φορά οι τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης είναι οβάλ και τοποθετημένες ανά δύο στις δύο άκρες.

Από τη στιγμή που το πρωτότυπο εθεάθη να γυρίζει στην πίστα, δεν ήταν εφικτή η ύπαρξη φωτογραφιών από το εσωτερικό του. Ωστόσο από προηγούμενες λήψεις είχαμε δει ότι υπάρχουν σαφείς επιρροές από τη νέα Cayenne, με πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,6 ιντσών και οθόνη 12,3 ιντσών για το σύστημα infotainment.

Αναμένουμε το ντεμπούτο της νέας Porsche Panamera να πραγματοποιηθεί εντός του 2023, πιθανότατα προς το τέλος του έτους.