Η πολυαναμενόμενη Alfa Romeo Tonale!


Στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2019, η Alfa Romeo αποκάλυψε το concept της Tonale, ένα πανέμορφο μικρό crossover. Λίγο πριν μπει στην παραγωγή, έχουμε τις πρώτες κατασκοπευτικές της φωτογραφίες.

  • PHOTOS: CARPIX
  • 21/9/2021

Αρχικά ο σχεδιασμός των Ιταλών ήταν να βγει στην αγορά στο τέλος του 2020 και μετά στα τέλη του 2021. Η Tonale  καθυστέρησε πολύ όμως με τα ανάλογα αποτελέσματα στις πωλήσεις της Alfa Romeo. Ο ένας λόγος ήταν η συγχώνευση μεταξύ της FCA και της PSA που κατέληξε στη δημιουργία του Ομίλου Stellantis.

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, ζήτησε αργότερα κάποιες αλλαγές στην Tonale  που καθυστέρησαν λίγο την εξέλιξή της. Αυτές αφορούσαν την καλύτερη δυνατή απόδοση του υβριδικού συστήματος PHEV της Tonale. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος της καθυστέρησης του ιταλικού μοντέλου για δεύτερη φορά.

Τώρα όμως, η πολυαναμενόμενη Alfa Romeo Tonale είναι έτοιμη να περάσει στη γραμμή παραγωγής και θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της Stellantis  στο Pomigliano d’Arco της Ιταλίας και θα μοιράζεται την πλατφόρμα Small Wide 4X4 με το Jeep Renegade. Αυτό σημαίνει ότι θα εξοπλίζεται με μία γκάμα τετρακύλινδρων κινητήρων, καθώς και μία plug-in υβριδική έκδοση.

Η plug-in υβριδική έκδοση, όπως αναφέραμε, ήταν ο βασικός λόγος για την καθυστέρηση του λανσαρίσματος της Tonale, αφού δεν θεωρήθηκε αρκετά σπορ για μία Alfa Romeo. Ο Imparato ήθελε περισσότερη δύναμη και μεγαλύτερη αυτονομία για την Tonale.

Αυτό ενίσχυσε κάποιες φήμες ότι η Alfa Romeo άλλαξε ριζικά την πλατφόρμα και θα χρησιμοποιήσει μία πλατφόρμα ανεπτυγμένη από την PSA. Με δεδομένο ότι η Alfa Romeo δεν μοιράστηκε καμμία από τις τεχνικές πληροφορίες με τον Τύπο, είναι δύσκολο να το πούμε ακόμα με βεβαιότητα.

Τα πρωτότυπα που βλέπουμε εδώ κατά τη διάρκεια δοκιμών στην Ιταλία, είναι ακόμα καλυμμένα με βαρύ καμουφλάζ. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες όμως, η σχεδίαση της νέας Alfa Romeo Tonale δεν θα απέχει πολύ από το πρωτότυπο που είδαμε στη Γενεύη το 2019.