Mercedes-AMG E 53 Estate: Όταν η εντυπωσιακή ισχύς συναντά την άνεση (photos)


Πρώτες φωτογραφίες για το συνδυασμό της έκδοσης AMG της νέας E-Class με το αμάξωμα station wagon.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 21/2/2023

Στο παρελθόν, έχουμε κατασκοπεύσει τη νέα Mercedes E Class ως AMG E 53 αλλά και την E Class Estate - και μάλιστα και στην PHEV έκδοσή της. Ωστόσο, ποτέ δεν είχαμε συναντήσει το συνδυασμό της AMG E 53 με το αμάξωμα station wagon.

Σήμερα, όμως, μπορούμε να σας φέρουμε τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες της «καυτής» Estate, που καμαρώνει τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης.

Αναμένουμε ότι η Mercedes-AMG E 53 Estate θα έχει τον τετρακύλινδρο υβριδικό κινητήρα 2,0 L που θα είναι επίσης η επιλογή για τη C 63, με απόδοση 680 PS και ροπή 1.020 Nm. Και τι γίνεται με την E 63 που θα έρθει αργότερα; Οι τελευταίες φήμες κάνουν λόγο για έναν 6κύλινδο κινητήρα για την έκδοση AMG E 63, σε plug-in υβριδική έκδοση.

Ωστόσο, κάποιες άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να τοποθετηθεί στην AMG E 53 Estate ένας 6κύλινδρος κινητήρας 3,0 L με συνδυασμένη ισχύ που θα αγγίζει τους 517 PS.

Σε αυτό το πρωτότυπο μπορούμε να δούμε τη μάσκα Panamericana και επίσης, όπως φαίνεται, μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα στον μπροστινό προφυλακτήρα κάτω από αυτό το camo. Οι προβολείς διαθέτουν λωρίδα LED στο επάνω μέρος και καμπύλα στοιχεία στο κάτω τμήμα.

Οι ζάντες έχουν γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα και σχεδιασμό πολλαπλών ακτίνων. Τα ελαστικά είναι 20 ιντσών Michelin Pilot Sport 4 S, ενώ πίσω τους διακρίνονται κόκκινες δαγκάνες φρένων.

Φυσικά οι τετραπλοί στρογγυλεμένοι σωλήνες εξάτμισης καθώς και μια ανάρτηση που εξασφαλίζει μειωμένη απόσταση από το έδαφος αποτελούν μέρος του πακέτου. Μπορούμε επίσης να δούμε τη θύρα του φορτιστή στο πίσω αριστερό φτερό.

Αναμένουμε την παρουσίασή της εντός του 2023, ενώ για την E 63e θα πρέπει να περιμένουμε περισσότερο.