Mercedes Maybach EQS SUV: Πολυτέλεια... που ζαλίζει (photos)


Μην ξεγελιέστε από το πόσο «σπαρτιάτικο» δείχνει εξωτερικά το συγκεκριμένο πρωτότυπο. Στο εσωτερικό η πολυτέλεια θα είναι ανεπανάληπτη.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 23/12/2022

Το επερχόμενο ηλεκτρικό SUV της Mercedes Maybach εθεάθη να δοκιμάζεται στο κρύο, φέροντας ακόμα λιγότερο καμουφλάζ σε σχέση με προηγούμενες δοκιμές του.

Έχοντας παρουσιαστεί ως πρωτότυπο τον Σεπτέμβριο του 2021 στο Μόναχο, όλα δείχνουν ότι αυτή τη φορά το πολυτελέσταστο SUV είναι έτοιμο για επίσημη παρουσίαση.

Τουλάχιστον, αυτό δείχνουν οι νέες φωτογραφίες, μιας και η κάλυψη από τα αδιάκριτα βλέμματα περιορίζεται μόνο σε μικρά τμήματα του εμπρός και πίσω μέρους. Αντίθετα, τα φωτιστικά σώματα είναι πλήρως εκτεθειμένα, αποκαλύπτοντας τον κομψό σχεδιασμό τους.

Έτσι κι αλλιώς, το εξωτερικό κομμάτι είναι αυτό που θα έχει τις λιγότερες διαφοροποιήσεις σε σχέση με την «απλή» Mercedes EQS SUV. Ελαφρώς ανασχεδιασμένη μάσκα, διαφορετικές ζάντες, λογότυπα Maybach και διχρωμία στη βαφή θα αποτελούν τα στοιχεία διάκρισης. Και να μην ξεχνάμε τις χρωμιωμένες λεπτομέρειες.

Ωστόσο, στο εσωτερικό θα υπάρχει ατελείωτη πολυτέλεια, ειδικά για τους επιβάτες των πίσω καθισμάτων. Άλλωστε, η Maybach είναι συνώνυμη με την πολυτέλεια και την άνεση.

Θεωρείται δεδομένο ότι το SUV θα διαθέτει τη νέα εντυπωσιακή MBUX Hyperscreen οθόνη, μήκους 1,41 m. αλλά και premium υλικά κατασκευής, όπως και όλα τα συστήματα τελευταίας τεχνολογίας.

Αν και η EQS SUV προσφέρεται σε 5θέσια έκδοση, με δυνατότητα προσθήκης τρίτης σειράς καθισμάτων, η Maybach έκδοση αναμένεται να έχει δύο ανεξάρτητα καθίσματα στο πίσω μέρος, με κονσόλα ανάμεσά τους, χωρίς τη δυνατότητα προσθήκης τρίτης σειράς.

Με αυτό τον τρόπο θα είναι πιο εύκολο να προσφερθούν υπηρεσίες και ανέσεις ύψιστης πολυτέλειας.

Η Mercedes δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιο κινητήριο σύνολο θα τοποθετήσει στην Maybach EQS. Το πιθανότερο είναι να «δανειστεί» αυτό που κινεί την EQS SUV 580 4Matic, με τους 544 PS και τα 858 Nm, έχοντας αυτονομία περίπου 600 km.

Η παρουσίαση της Mercedes Maybach EQS SUV αναμένεται εντός του 2023.