Μία πρώτη ματιά στο ανανεωμένο KIA Sorento (Photos)


Αυτές είναι οι πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες του νέου KIA Sorento.

  • PHOTOS:CARPIX
  • 15/9/2022

Η τρέχουσα γενιά Kia Sorento έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο της στις αρχές του 2020 και στη συνέχεια παρουσιάστηκε στο βορειοαμερικανικό κοινό τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Κυκλοφόρησε στις Ηνωμένες Πολιτείες ως μοντέλο του 2022 και ενώ είναι ακόμα φρέσκο στην αγορά, πρόκειται να ανανεωθεί σύντομα. Το ανανεωμένο μοντέλο θα κυκλοφορήσει πρώτα στην Ευρώπη.

Το όχημα δοκιμών που εντοπίστηκε «φοράει» μερικά ψεύτικα πάνελ αμαξώματος και πολλή υφασμάτινη μεταμφίεση, αλλά ο σχεδιασμός του φέρει στο SUV της KIA. Δεν γνωρίζουμε όλες τις αλλαγές που κρύβονται κάτω από  το καμουφλάζ, αν και υπάρχουν ενδείξεις για ένα αναθεωρημένο μπροστινό μέρος.

Η μπροστινή όψη θα αποκτήσει ένα ζευγάρι επανασχεδιασμένων προβολέων και φαίνεται ότι τα φωτιστικά σώματα θα έχουν μια νέα κάθετη διάταξη σε σύγκριση με την οριζόντια του τρέχοντος μοντέλου.

Η νέα σχεδίαση θα μπορούσε να είναι εμπνευσμένη από το KIA Telluride, αν και με ορισμένες τροποποιήσεις. Ένας νέος σχεδιασμός μάσκας φαίνεται επίσης πιθανός και θα μπορούσαν να υπάρξουν περαιτέρω τροποποιήσεις στο κάτω τμήμα του μπροστινού προφυλακτήρα.

Στο πίσω μέρος, υπάρχει ακόμη περισσότερο καμουφλάζ, αλλά φαίνεται ότι δεν θα υπάρξουν πολλές αλλαγές. Η διάταξη των πίσω φώτων φαίνεται πανομοιότυπη με το τρέχον μοντέλο, αν και ενδέχεται να υπάρχουν τροποποιήσεις στα εσωτερικά γραφικά. Η εξάτμιση που φαίνεται αυτό το πρωτότυπο είναι προσωρινή και η τελική έκδοση παραγωγής θα έχει είτε εξατμίσεις ενσωματωμένες στον προφυλακτήρα είτε εντελώς κρυμμένες.

Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε λεπτομέρειες για τα συστήματα κίνησης του νέου Sorento. Το τρέχον μοντέλο προσφέρεται με τέσσερις κινητήρες, συμπεριλαμβανομένου ενός βασικού ατμοσφαιρικού τετρακύλινδρου κινητήρα 2,5 λίτρων απόδοσης 193 PS. Ο ίδιος κινητήρας προσφέρεται και με turbo όπου εκτοξεύει την απόδοση στα 285 PS. Τέλος, υπάρχουν δύο ηλεκτροκίνητες επιλογές που συνδυάζουν έναν κινητήρα 1,6 λίτρων με ηλεκτροκινητήρες και έχουν απόδοση 230 PS και 264 PS αντίστοιχα σε υβριδική και plug-in υβριδική έκδοση.