Opel Grandland - Διπλή «κατασκοπεία»: Οι διαφορές του ηλεκτρικού με το PHEV (photos)


Το νέο Opel Grandland μπαίνει στην τελική φάση των δοκιμών του και οι συνεργάτες μας εντόπισαν δύο διαφορετικές πρωτότυπες εκδόσεις.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 26/1/2024

Η Opel έχει κάνει γνωστό εδώ και αρκετό καιρό ότι ετοιμάζει το νέο Grandland. Μάλιστα, σε παλιότερη ανακοίνωσή της, είχε τοποθετήσει την έναρξη παραγωγής του στο 2ο εξάμηνο του 2024.

Αυτό σημαίνει ότι η παρουσίασή του δεν αργεί και γι’ αυτό οι δοκιμές είναι σε πλήρη εξέλιξη. Οι συνεργάτες μας εντόπισαν δύο πρωτότυπα στις χιονισμένες περιοχές της Σκανδιναβίας και διαπίστωσαν ότι πρόκειται για διαφορετικές εκδόσεις.

Με βάση τη δέσμευσή της ότι έως το 2028 θα έχει μετατραπεί σε αμιγώς ηλεκτρική μάρκα στην Ευρώπη, ήταν δεδομένο ότι το C-SUV θα αποκτήσει αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, η οποία θα βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Medium της Stellantis, όπως ακριβώς και το νέο Peugeot 3008 που παρουσιάστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η ηλεκτρική έκδοση με τις «ξεχωριστές» ζάντες
Η ηλεκτρική έκδοση με τις «ξεχωριστές» ζάντες

Ωστόσο, όπως ακριβώς συμβαίνει και με το γαλλικό μοντέλο, δε θα είναι μόνο ηλεκτρικό και η μεγαλύτερη απόδειξη είναι το συγκεκριμένο πακέτο φωτογραφιών. Το ένα πρωτότυπο, με την πινακίδα κυκλοφορίας του να τελειώνει σε E (σ.σ. Electric), είναι το αμιγώς ηλεκτρικό.

Η μάσκα είναι εντελώς κλειστή και γι’ αυτό είναι πλήρως καλυμμένη με καμουφλάζ. Επιπλέον, στο πλάι οι ζάντες είναι ειδικές σχεδίασης και μοιάζουν με αυτές του ηλεκτρικού E-3008 - αν όχι είναι ακριβώς ίδιες - προς όφελος της αυτονομίας.

Opel Grandland PHEV
Opel Grandland PHEV

Από την άλλη πλευρά, το άλλο πρωτότυπο, με την πινακίδα κυκλοφορίας του να μην έχει το γράμμα E στο τέλος, όχι μόνο έχει «συμβατικής» σχεδίασης ζάντες, όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες, αλλά το καμουφλάζ αφήνει ανοικτό ένα σημείο της μάσκας, πάνω από την πινακίδα, για τις ανάγκες της ψύξης του θερμικού κινητήρα.

Οι συνεργάτες μας επισημαίνουν ότι πρόκειται για PHEV έκδοση - και όχι αμιγώς θερμική - δίνοντας «συνέχεια» στην plug-in hybrid παραλλαγή του υπάρχοντος μοντέλου. Επιπλέον, στην παρουσίαση του Peugeot E-3008, η Stellantis είχε ανακοινώσει ότι «θα έχει και υβριδικά κινητήρια σύνολα», είναι φυσικό να ισχύει το ίδιο και για το Grandland.

Από τη στιγμή που τα EV θα χρησιμοποιούν την ίδια πλατφόρμα, περιμένουμε το νέο C-SUV της Opel να έχει προσθιοκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις. Όσο για τα κινητήρια σύνολα, επισήμως δεν υπάρχει κάτι, αλλά μπορούμε να περιμένουμε παρόμοια με του γαλλικού μοντέλου, τα οποία έχετε τη δυνατότητα να δείτε πατώντας ΕΔΩ.

Το νέο Opel Grandland θα παρουσιαστεί φέτος, ίσως και εντός του πρώτου εξαμήνου του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Alpine A290: Η «καυτή» έκδοση του νέου Renault 5 έρχεται με 272 PS (photos)

Αποστολή στη Γερμανία: Οδηγούμε το νέο Opel Corsa Electric

Test Drive: Opel Grandland Hybrid PHEV 224PS. Δοκιμάζουμε το γερμανικό SUV που μπαίνει στην πρίζα