Σε πρώτη προβολή η νέα BMW Σειρά 5!


Οι πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες που μας αποκαλύπτουν μέρος του εσωτερικού της νέας Σειράς 5 είναι εδώ.

  • PHOTOS: CARPIX
  • 22/11/2021

Έχουμε στη διάθεσή μας τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες που μας δίνουν την πρώτη ματιά στο εσωτερικό της επερχόμενης νέας γενιάς της BMW Σειράς 5, που εδώ βλέπουμε με τη μορφή της πλήρως ηλεκτρικής έκδοσης i5.

Το καμουφλάζ εξωτερικά παραμένει όπως και την προηγούμενη φορά που παρατηρήσαμε το γερμανικό μοντέλο, επομένως δεν είναι κάτι εντελώς νέο και γι' αυτό είμαστε στην θέση να επικεντρωθούμε περισσότερο στον εσωτερικό σχεδιασμό της νέας Σειράς 5.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η κυρτή οθόνη θα βρει τη θέση της και στη νέα 5άρα και το ίδιο ισχύει και για τον μικρό επιλογέα ταχυτήτων. Μπορούμε επίσης να δούμε ότι η BMW αφήνει πίσω της τα περισσότερα φυσικά κουμπιά για χάρη των οθονών αφής.

Ακριβώς όπως η επόμενη γενιά της BMW Σειράς 7, η νέα Σειρά 5 θα κυκλοφορήσει σε τρεις εκδόσεις. Μια πλήρως ηλεκτρική παραλλαγή που πιθανότατα θα ονομάζεται i5, μια plug-in υβριδική έκδοση PHEV και φυσικά μια «κλασική» με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Η ηλεκτρική i5 θα φαίνεται ελαφρώς διαφοροποιημένη μπροστά με την κλειστή γρίλια και ίσως τις μπλέ πινελιές που έχουμε δει και σε άλλες ηλεκτρικές BMW, για να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες.

Μηχανικά, η BMW i5 θα μπορούσε να μοιράζεται ορισμένες από τις τεχνικές προδιαγραφές της BMW iX xDrive40. Αυτό σημαίνει ότι θα εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα πίσω και προαιρετικά έναν στον μπροστινό άξονα για τις ισχυρότερες παραλλαγές, με συνδυαστική ισχύ 300 ίππων που επιτρέπει το 0-100 km/h να γίνεται σε περίπου 6 δευτερόλεπτα, με μία μπαταρία χωρητικότητας 70 kWh που θα προσφέρει μέγιστη αυτονομία άνω των 400 χιλιομέτρων. Οι Βαυαροί είναι πιθανό να ετοιμάζουν και μία υψηλότερη έκδοση '50' με μπαταρία 100 kWh και απόδοση 500 ίππων.

Φυσικά, η ηλεκτρική BMW i5 θα έρθει αντιμέτωπη με το Tesla Model S, καθώς και την πρόσφατα αποκαλυφθείσα Mercedes EQE. Είναι δεδομένο πως θα δούμε και την κορυφαία M5, αυτή τη φορά με plug-in υβριδική τεχνολογία PHEV.

Το ντεμπούτο είναι ακόμη μερικά χρόνια μακριά με τη Σειρά 5 να πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2023.