Το εσωτερικό της νέας Mercedes EQB έχει δύο σημαντικές διαφοροποιήσεις (photos)


Σπάνια μπορεί κανείς να δει τόσο εμφανείς αλλαγές σε ένα όχημα εξέλιξης, στην αρχή της περιόδου των δοκιμών του.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 6/3/2023

Δεν έχουν συμπληρωθεί 2 χρόνια από την παρουσίαση της Mercedes EQB και έτσι το τελευταίο που θα περίμενε κανείς είναι η ανανέωσή της. Ωστόσο, η facelift εκδοχή της είναι ήδη σε εξέλιξη.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η αντίστοιχη θερμική έκδοση, η GLB, έχει περισσότερα χρόνια στην αγορά και το «φρεσκάρισμά» της μοιάζει επιβεβλημένο. Έτσι, από τη στιγμή που η GLB είναι ήδη σε διαδικασία αναβάθμισης - και έχουμε συναντήσει στις αρχές του 2023 πρωτότυπο να δοκιμάζεται - το ίδιο συμβαίνει και με την αμιγώς ηλεκτρική «αδερφή» της.

Στα ηλεκτρικά πρωτότυπα που συναντήσαμε το εμπρός τμήμα ήταν καλυμμένο με καμουφλάζ. Ωστόσο, αναμένουμε έναν ελαφρώς τροποποιημένο προφυλακτήρα και μια επανασχεδιασμένη μάσκα, προκειμένου να ακολουθεί περισσότερο τη φιλοσοφία των μεγαλύτερων EQE και EQS.

Τα φωτιστικά σώματα του εμπρός μέρους παραμένουν ίδια με της τρέχουσας έκδοσης, γι’ αυτό άλλωστε και είναι σε κοινή θέα, αλλά υποθέτουμε ότι αυτό θα αλλάξει στο επόμενο διάστημα.

Στο πίσω μέρος το καμουφλάζ είναι σαφώς μικρότερο και επικεντρώνεται στα φωτιστικά σώματα, αν και μπορούμε να διακρίνουμε τα οριζόντια γραφικά τους. Ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξουν και περισσότερες αλλαγές από όσες είναι ορατές αυτή τη στιγμή.

Οι ειδήσεις έρχονται από το εσωτερικό της EQB, το οποίο είχαμε τη δυνατότητα να παρατηρήσουμε. Η πρώτη εμφανής αλλαγή αφορά το τιμόνι, το οποίο είναι διαφορετικό από της τρέχουσας έκδοσης και μοιάζει να «έρχεται» από τις ανανεωμένες A-Class και B-Class.

Επιπλέον, παρά την ύπαρξη του σχετικού καλύμματος, όλα δείχνουν ότι η νέα EQB δε θα έχει το γνωστό touchpad στην κεντρική κονσόλα, ακολουθώντας τη «γραμμή» των προαναφερθεισών σειρών. Από την άλλη πλευρά, οι φωτογραφίες δεν παρουσιάζουν την πιο πρόσφατη έκδοση λογισμικού του συστήματος MBUX infotainment, αλλά αυτό αναμένεται να συμβεί στο τελικό στάδιο.

Πληροφορίες για τα κινητήρια σύνολα δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, ωστόσο από τη στιγμή που πρόκειται για facelift έκδοση, το πιθανότερο είναι οι αλλαγές να είναι ελάχιστες και ίσως να αφορούν ελαφρώς μεγαλύτερη αυτονομία.

Η παρουσίαση της νέας Mercedes EQB δεν αναμένεται νωρίτερα από το τέλος του 2023.