To Hyundai Casper δοκιμάζεται και έρχεται για πρώτη στην Ευρώπη! (photos)


Το μικρό crossover της Hyundai ετοιμάζεται να εισέλθει στην ευρωπαϊκή αγορά και ο συνεργάτης μας κατάφερε να το φωτογράφισε στις δοκιμές του.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH PROSHOTS
  • 20/9/2023

Με μήκος μόλις 3.595 mm, πλάτος 1.595 mm και ύψος 1.575 mm, το Hyundai Casper είναι ένα crossover πόλης, το οποίο κυκλοφορεί αποκλειστικά ως θερμικό (με κινητήρα 1,0 L) στην αγορά της Νότιας Κορέας.

Πλέον, το A-SUV ετοιμάζεται να έρθει και στην Ευρώπη, αλλά αποκλειστικά ως ηλεκτρικό. Οι συνεργάτες μας εντόπισαν ένα πρωτότυπο να δοκιμάζεται στη Γηραιά Ήπειρο και μας προμήθευσαν με τις σχετικές φωτογραφίες.

Πριν από ένα χρόνο, οι Κορεάτες γνωστοποίησαν ότι πρόκειται να φέρουν στην Ευρώπη ένα αστικό EV και ότι θα παρουσίαζαν την ηλεκτρική έκδοση του Casper. Πλέον, αυτές οι δύο πληροφορίες δείχνουν να «ενώνονται» στην περίπτωση του μικρού crossover.

Το θερμικό Casper διατίθεται ως τετραθέσιο, με τα τέσσερα καθίσματά του να μπορούν να αναδιπλωθούν πλήρως. Παρά το έντονο καμουφλάζ, μπορούμε να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι η σιλουέτα του θα είναι παρόμοια με της θερμικής έκδοσης.

Ωστόσο, αυτό που διαφοροποιεί, δεδομένα, τις δύο εκδόσεις είναι η ύπαρξη της θύρας φόρτισης, η οποία βρίσκεται στον εμπρός προφυλακτήρα, περίπου στο ίδιο σημείο με την αντίστοιχη του KONA Electric. Αντίθετα, στο εσωτερικό υπάρχει μια σαφής διαφορά, με τις δύο οθόνες να είναι διαφορετικές.

Αυτή του συστήματος infotainment είναι μεγαλύτερη από του τρέχοντος μοντέλου ενώ και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων δείχνει αναθεωρημένος. Όσο για το κινητήριο σύνολο, έχει γίνει γνωστό ότι ο ηλεκτροκινητήρας που θα τοποθετηθεί μπορεί να αποδίδει έως και 184 PS, ωστόσο μάλλον η ισχύς θα είναι μικρότερη, με βάση το χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Υπάρχουν πληροφορίες που «θέλουν» την Hyundai να αντικαθιστά το i10 με το ηλεκτρικό Casper, ωστόσο αυτό δεν αναμένεται να συμβεί. Άλλωστε ήδη το αυτοκίνητο πόλης έχει πρόσφατα ανανεωθεί, ενώ οι Κορεάτες έχουν αναφέρει ότι θα ακολουθήσει και επόμενη γενιά του.

Ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρός για το Casper EV, καθώς θα βρει απέναντί του το FIAT 500e, αλλά και τα επερχόμενα FIAT Panda και Volkswagen ID.1. Στόχος της Hyundai είναι η τιμή του να μην ξεπερνά τις 20.000 ευρώ.

Η παρουσίαση του νέου, ηλεκτρικού, Hyundai Casper αναμένεται εντός του 2024.