Το νέο Audi Q3 μεγαλώνει και «αντιστέκεται» στην ηλεκτροκίνηση (photos)


Το compact SUV της γερμανικής φίρμας ετοιμάζεται να υποδεχθεί την 3η γενιά του, παραμένοντας θερμικό.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH PROSHOTS
  • 15/9/2023

Η επόμενη γενιά του Audi Q3, η τρίτη στη σειρά, έκανε μια «απροσδόκητη» εμφάνιση καθώς οι συνεργάτες μας συνάντησαν ένα πρωτότυπο να δοκιμάζεται στους δρόμους γύρω από το Nürburgring.

Από την πρώτη ματιά, παρά το έντονο καμουφλάζ, μοιάζει με ένα μικρότερο Audi Q5 από πολλές απόψεις. Στο σχηματισμό της συγκεκριμένης εντύπωσης συντείνει το γεγονός ότι το compact SUV φαίνεται ότι θα μεγαλώσει ελαφρώς σε διαστάσεις. Το σίγουρο είναι ότι θα διατηρήσει το «θερμικό» του χαρακτήρα, αντιστεκόμενο στην ηλεκτροκίνηση.

Αν και δε βρίσκεται σε τελικό στάδιο εξέλιξης - άλλωστε αυτές είναι οι πρώτες «κατασκοπευτικές» φωτογραφίες του - το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δοκιμών δείχνει να έχει όλα τα πάνελ του αμαξώματος παραγωγής, αλλά και τα φώτα.

Στο εμπρός μέρος τα διαιρούμενα φωτιστικά σώματα ξεχωρίζουν, με το πάνω μέρος να φιλοξενεί τα φώτα ημέρας και τα φλας και το κάτω τους προβολείς. Τα πίσω φώτα έχουν επίσης το σχήμα παραγωγής και τις μονάδες και αναμένεται να έχουν μια φωτεινή μπάρα ανάμεσά τους.

Η ενιαία μάσκα της Audi δείχνει λίγο λεπτότερη, ενώ υπάρχει μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα στο κάτω τμήμα του εμπρός προφυλακτήρα. Στο πλάι, τα φτερά δείχνουν να είναι πιο «έντονα», ενώ στο πίσω μέρος, η σχεδίαση μοιάζει περισσότερο σπορτίφ.

Μπορούμε επίσης να δούμε μια θύρα φορτιστή στο αριστερό μπροστινό φτερό που υποδεικνύει ότι πρόκειται για έκδοση plug-in hybrid. Ωστόσο, από τη στιγμή που η απόληξη της εξάτμισης είναι «κρυμμένη» κάτω από τον προφυλακτήρα, δεν πρόκειται για κάποια από τις ισχυρές εκδόσεις.

Με το νέο Audi Q3 να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα MQB Evo, όπως ακριβώς το νέο Volkswagen Tiguan αλλά και το Cupra Terramar, είναι πιθανό να μοιράζονται και τις επιλογές κινητήριων συνόλων. Και τα τρία θα κατασκευαστούν επίσης στο εργοστάσιο του Ομίλου Volkswagen στο Gyor της Ουγγαρίας.

Το ντεμπούτο του νέου Audi Q3 αναμένεται εντός του 2024, έξι χρόνια μετά την παρουσίαση της 2ης γενιάς του.