Διέρρευσαν οι πρώτες εικόνες του νέου Volkswagen Tiguan (video-photos)


Η 3η γενιά του SUV της Volkswagen θα παρουσιαστεί το φθινόπωρο, ωστόσο διέρρευσαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες και video χωρίς καμουφλάζ!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: FACEBOOK/MQB-Coding & Retrofit
  • 23/8/2023

Το Volkswagen Tiguan ετοιμάζεται να περάσει στην 3η γενιά του και ήδη η γερμανική φίρμα έχει γνωστοποιήσει ότι η παρουσίασή του θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο του 2023, με το λανσάρισμά του στην αγορά να αναμένεται το 2024.

Η VW έδωσε πριν από περίπου 2 μήνες στη δημοσιότητα τις πρώτες πληροφορίες, φωτογραφίες και video, αλλά με το αμάξωμα καμουφλαρισμένο. Οι σχεδιαστές του kolesa.ru εμπνεύστηκαν λίγες μέρες αργότερα, παρουσιάζοντάς μας τη δική τους εκδοχή για την τελική μορφή του, ωστόσο πλέον δε χρειάζεται να περιμένουμε ούτε να κάνουμε εκτιμήσεις.

Ο λόγος; Διέρρευσαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες του SUV, τόσο για το εξωτερικό του, αλλά και για το εσωτερικό του, για το οποίο, ωστόσο, είχαμε αποκτήσει εικόνα από την Volkswagen και δεν προσφέρουν κάτι περισσότερο. Όμως, η πιο «μεγάλη» αποκάλυψη έρχεται με το video διάρκειας λίγων δευτερολέπτων, για τις ανάγκες διαφημιστικού σποτ της προώθησής του, όταν παρουσιαστεί.

Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στο Facebook, από το λογαριασμό MQB-Coding & Retrofit. Η εξωτερική σχεδίαση έχει όμορφες γραμμές και δείχνει να υιοθετεί στοιχεία από τη facelift έκδοση του T-Cross, η οποία παρουσιάστηκε πρόσφατα. Το SUV διαθέτει εμπρός φωτιστικά σώματα LED που καλύπτουν όλο το πλάτος του, ενώ οι προβολείς και τα φώτα ημέρας είναι πιο λεπτά σε σχέση με την τρέχουσα έκδοση. Το κάτω τμήμα της μάσκας είναι πιο φαρδύ, ενώ το πάνω στενεύει.

Στο πλάι, οι γραμμές είναι πιο «απαλές» σε σχέση με τις έντονες ευθείες τις τρέχουσας γενιάς, ενώ το πίσω μέρος χαρακτηρίζεται από το φαρδύ πάνελ που ενώνει τα φωτιστικά σώματα.

Όσο για τις φωτογραφίες του εσωτερικού, δεν προσθέτουν κάτι περισσότερο από όσα είχαμε ήδη δει. Γνωρίζαμε ήδη από τη σχετική φωτό της Volkswagen (την βλέπετε ακριβώς πάνω από την τρέχουσα παράγραφο), με τη μεγάλη οθόνη 15 ιντσών του συστήματος infotainment, τα φυσικά κουμπιά στο τιμόνι, τον επιλογέα ταχυτήτων στην κολώνα του τιμονιού και τον περιστροφικό διακόπτη, που έχει τη δική του mini οθόνη και μπορεί να ρυθμίζει τα drive modes, την ένταση του ραδιοφώνου και το φωτισμό του εσωτερικού χώρου.

Μάλιστα, η Volkswagen είχε δημοσιεύσει στο επίσημο κανάλι ενημέρωσης που διατηρεί στο YouTube και video από τη λειτουργία του «Driving Experience Switch», όπως το ονομάζει, αλλά στη συνέχεια το απέσυρε, μετατρέποντάς το σε ιδιωτικό.

Ωστόσο, μπορούμε να δούμε σε video το SUV, κατά τη διάρκεια διαφημιστικού γυρίσματος σε δρόμο της Λιουμπλιάνα, όπως το εξασφάλισε το κανάλι Avtomanija TV στο YouTube. Το Tiguan κινείται χωρίς καμουφλάζ, ενώ αμέσως μετά τη διαδρομή, εθεάθη παρκαρισμένο πλήρως καλυμμένο με πάνελ.