Το νέο Mazda MX-5... παραπλανεί αλλά και αποκαλύπτει! (photos)


Φαρδύτερα πίσω φτερά, σχεδόν ανέγγιχτο εμπρός μέρος, για το mule car που μας κάνει να περιμένουμε την επόμενη «βόλτα» του και δεν αποκλείεται να κυκλοφορήσει με ήπια υβριδικό κινητήριο σύνολο.

  • PHOTOS: CARPIX
  • 19/9/2022

Το νέο Mazda MX-5 ξεκίνησε τις δοκιμές του σε μορφή mule, για να αντικαταστήσει την τρέχουσα γενιά του μοντέλου, η οποία παρουσιάστηκε το 2014.

Έχοντας την εσωτερική κωδική ονομασία NE, η Mazda δε μας δίνει τη δυνατότητα να βγάλουμε πολλά συμπεράσματα για το τι σχεδιάζει. Όχι λόγω του καμουφλάζ, που άλλωστε περιορίζεται μόνο στο κομμάτι του εμπρός προφυλακτήρα. Το αμάξωμα δείχνει να είναι απλά ελαφρώς τροποποιημένο από την τρέχουσα, ND, έκδοση του μοντέλου.

Αν κοιτάξουμε στην μπροστινή μεριά, οι προβολείς δε φαίνονται να διαφοροποιούνται, όπως και οι λεπτοί γωνιακοί αεραγωγοί. Η μάσκα διατηρεί παρόμοιο σχεδιασμό ενώ ο προφυλακτήρας που κρύβεται από το camo, δύσκολα θα έχει κάτι διαφορετικό. Περισσότερο μοιάζει με αντιπερισπασμό, ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε για να είμαστε σίγουροι.

Αυτό που μοιάζει δεδομένο, είναι ότι το νέο MX-5 θα είναι φαρδύτερο. Το «μαρτυρούν» αυτό τα φαρδύτερα πίσω φτερά. Ωστόσο, το μεταξόνιο διατηρείται αμετάβλητο.

Το άσπρο χρώμα του mule δεν βοηθά το φωτογραφικό φακό να δείξει όλες τις σχεδιαστικές λεπτομέρειες, αν και η Mazda είναι ξεκάθαρο ότι δε θέλει κάτι τέτοιο να αποκαλυφθεί. Αυτή τη στιγμή μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ένα πρωτότυπο που έχει απλά ένα μικρό facelift, κάτι που ασφαλώς πρόκειται να αλλάξει.

Η Mazda έχει κάνει γνωστό ότι η επόμενη γενιά του MX-5 θα διατηρήσει την πλατφόρμα με την κίνηση στους πίσω τροχούς. Οσο για την «καρδιά» του, θα συνεχίσει να είναι βενζινοκίνητη, αν και δεν αποκλείεται να εξοπλιστεί και με ένα ήπια υβριδικό σύστημα μετάδοσης (48 volt).