Το Volkswagen California camper van «αποκαλύπτεται» και αποκτά νέα έκδοση (photos)


To δημοφιλές camper van της Volkswagen δείχνει έτοιμο για την επίσημη παρουσίασή του, ενώ θα διαθέτει και PHEV κινητήριο σύνολο.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH PROSHOTS
  • 5/12/2023

Η περίοδος των χειμερινών δοκιμών για τις αυτοκινητοβιομηχανίες φαίνεται ότι μόλις ξεκίνησε και την αρχή κάνει το νέο Volkswagen California.

Το δημοφιλές camper van της γερμανικής φίρμας παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο τον περασμένο Αύγουστο στο Caravan Saloon του Ντίσελντορφ και αν κρίνουμε από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έχουμε στη διάθεσή μας, μοιάζει πανέτοιμο να μπει στη γραμμή παραγωγής.

Το καμουφλάζ είναι ανύπαρκτο και έτσι μπορούμε να διακρίνουμε την οροφή που σηκώνεται αλλά και την plug-in hybrid ταυτότητα του κινητήριου συνόλου, τόσο από τη θύρα φόρτισης στο εμπρός δεξί φτερό όσο και από την επιγραφή eHybrid στο πίσω μέρος.

Ουσιαστικά πρόκειται για την camper εκδοχή του νέου Multivan και γι’ αυτό, από τη στιγμή που η συνολική σχεδίαση ελάχιστα διαφοροποιείται ανάμεσα στα δύο μοντέλα, δεν έχει λόγο ύπαρξης και το καμουφλάζ.

Όσο για τη βάση του PHEV κινητήριου συνόλου, που για πρώτη φορά θα προστεθεί στο California, δύο μοιάζουν οι πιθανότερες επιλογές. Είτε ένας βενζινοκινητήρας 1,4 L, που με τη συνδρομή του ηλεκτροκινητήρα προκύπτει συνδυαστική ισχύς 218 PS είτε ο νέος βενζινοκινητήρας 1,5 L που τοποθετείται στα νέα Passat και Tiguan, με προσθιοκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις 204 PS και 272 PS, αντίστοιχα.

Το νέο California, που θα αντικαταστήσει το απερχόμενο T6.1, αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Volkswagen Transporter (photos)

Το VW California Camber είναι ότι πρέπει για τις διακοπές

Νέο Volkswagen T7 Multivan: Η επιτομή της ευελιξίας