Αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Volkswagen Transporter (photos)


To πρώτο Volkswagen Transporter κατασκευάστηκε το 1950 και πλέον ετοιμάζεται να υποδεχθεί την επόμενη γενιά του, πλήρως ανανεωμένο.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 12/11/2023

Κατασκοπεύσαμε το επερχόμενο Volkswagen Transporter να δοκιμάζει για πρώτη φορά και αν νομίζετε ότι μοιάζει με το Ford Transit Custom του 2024 δεν έχετε άδικο.

Πριν από 3 χρόνια οι δύο εταιρείες επισημοποίησαν τη συνεργασία τους και παρουσίασαν το κοινό τους πλάνο για την παραγωγή 8 εκατ. επαγγελματικών οχημάτων. Ανάμεσα σε αυτά θα ήταν το Ford Transit Custom, πάνω στην πλατφόρμα του οποίου θα «πατήσει» και το νέο Transporter, το δημοφιλές van της VW που κατασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1950.

Ωστόσο το εμπρός μέρος του νέου Transporter διαφοροποιείται αρκετά και μοιάζει με το Transporter T6.1. Οι προβολείς έχουν τετραγωνισμένο σχήμα, ενώ η μάσκα έχει τη δική της ξεχωριστή σχεδίαση.

Πηγαίνοντας, ωστόσο, προς τα πίσω, τόσο στο πλάι όσο και η πίσω σχεδίαση παραπέμπει αρκετά στο Ford Transit Custom, ενώ τα φώτα θα έχουν τα δικά τους εσωτερικά γραφικά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο Transporter αναμένεται να προσφέρεται σε πολλές διαμορφώσεις, από 2θέσιο έως και 9θέσιο, με διαφορετικά μήκη αλλά και ύψη οροφής, με τις κατάλληλες σχεδιαστικές επιλογές στην πίσω και τις πλαϊνές πόρτες για τις πλήρως επαγγελματικές αλλά και τις «φιλικές προς τους επιβάτες» εκδόσεις του.

Η κοινή πλατφόρμα με την Ford δίνει τη δυνατότητα για πλήρη γκάμα κινητήριων συνόλων. Έτσι, αναμένεται το νέο Transporter να διαθέτει κινητήρες diesel με αρκετές αποδόσεις ισχύος, plug-in hybrid κινητήριο σύνολο βενζίνης και για πρώτη φορά αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, με μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 74 kWh και αυτονομία περίπου 380 km. Οι κινητήρες μπορεί να έχουν ισχύ 136 PS και 204 PS, όπως και στο E-Transit Custom.

Το ντεμπούτο του νέου Volkswagen Transporter αναμένεται το 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

VW Τ6.1 Sportline: Ένα GTI σε μέγεθος... διαμερίσματος

Αποκάλυψη: Αυτές είναι οι πρώτες εικόνες από το νέο Volkswagen Golf GTI (photos)

Το νέο Volkswagen Crafter έρχεται με ψηφιακό πίνακα οργάνων και μεγαλύτερη οθόνη (photos)