Όταν ένας οδηγός Formula 1 μπαίνει στην πίστα με τη σύζυγό του (video)


Θυμηθείτε μαζί μας τον επικό γύρο του Riccardo Patrese με Honda Civic Type R, έχοντας δίπλα του τη σύζυγό του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: 1civicfan - YouTube
  • 4/5/2024

Λίγοι πιλότοι της Formula 1 μπορούν να πουν ότι έχουν ξεπεράσει τις 250 εκκινήσεις στην καριέρα τους. Ανάμεσά τους είναι κι ο Riccardo Patrese. Ο Ιταλός ολοκλήρωσε 16 σεζόν στη Formula 1, κατακτώντας το υψηλότερο σκαλί του βάθρου 6 φορές, ενώ οι 256 εκκινήσεις του τον φέρνουν στην 9η θέση της λίστας με τους πιο έμπειρους οδηγούς που έχουν περάσει από το σπορ.

Πέρασε από μερικές από τις πιο εμβληματικές ομάδες στην ιστορία, όπως για παράδειγμα η Brabham, η Alfa Romeo, η Williams κι η Benetton, οι οποίες ήταν μάλιστα εκείνες που «έκλεισαν» την καριέρα του. Η πορεία του στη Formula 1 ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα, και πρόκειται για έναν ιδιαίτερα ταλαντούχο οδηγό, ο οποίος κατάφερε να κρατήσει το ρεκόρ των περισσότερων εκκινήσεων για αρκετά χρόνια. Παρόλο που αποσύρθηκε από το σπορ στα τέλη του 1993, ο Patrese δεν έπαψε ποτέ να ασχολείται με την ταχύτητα, περνώντας το «μικρόβιο» των αγώνων και στο μεγαλύτερο εκ των 5 παιδιών του, Lorenzo.

Φυσικά, δε θα μπορούσε να αφήσει έξω από τον «χορό» και τη σύζυγό του, Francesca Accordi, η οποία έχει μείνει γνωστή για την αντίδρασή της, όταν ο Riccardo την πήγε «βόλτα» με ένα Honda Civic Type R στην πίστα της Jerez το 2008.

Ο Riccardo ξεκινά τον γύρο σχετικά ήρεμα, ζεσταίνοντας για λίγο τα ελαστικά, αφού οι άνθρωποι της πίστας του έχουν επισημάνει ότι δεν μπορεί να επιταχύνει πολύ, επειδή γίνονται έργα μέσα στην πίστα. Ανακουφισμένη, η Francesca λέει «ωραία, ευτυχώς δεν μπορείς να τρέξεις,» όμως ο Riccardo έχει προφανώς άλλες βλέψεις.

Λίγα δευτερόλεπτα περνούν κι εκείνος ξεκινά να επιταχύνει, κι η Francesca αρχίζει να χάνει την ψυχραιμία της. «Είσαι τρελός; Αυτό το αυτοκίνητο δεν είναι Formula 1, δεν είναι κολλημένο στο έδαφος! Τα παιδιά μας περιμένουν τους γονείς τους να γυρίσουν το βράδυ,» φωνάζει, με τον σύζυγό της να χαμογελά, επιταχύνοντας ακόμα περισσότερο.

Η Ιταλίδα ξεκινά να βρίζει τον πρώην πιλότο, ουρλιάζοντας ότι δεν πρόκειται να ξαναμπεί στο ίδιο αυτοκίνητο μαζί του, ώσπου εκείνος -επιτέλους- κόβει ταχύτητα. Τελικά, της δείχνει την κάμερα που έχει τοποθετήσει στο ταμπλό του οχήματος στη μεριά του συνοδηγού, λέγοντάς της ότι έχει καταγράψει όλη την αντίδρασή της. «Θα το δω το βράδυ,» λέει γελώντας.

Δείτε το ξεκαρδιστικό video:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βόλος: Γιαγιά μπαίνει σε Subaru WRX STI 600 ίππων και... απογειώνεται! (video)

Στέλνοντας ένα αμάξι στο διάστημα, με δυναμίτη… (βίντεο)

Πρωταπριλιά: Πέντε επικές φάρσες με θύματα ανυποψίαστους οδηγούς (videos)