Έρχεται το πρώτο αυτοκίνητο με PlayStation 5 στον εξοπλισμό του


Η Sony και η Honda σχεδιάζουν τη δημιουργία ενός νέου EV που θα έχει ενσωματωμένο στην καμπίνα του το Playstation 5.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 23/11/2022

Μετά την ίδρυση της Sony Honda Mobility, οι δύο εταιρείες-κολοσσοί που την απαρτίζουν θέλουν να μπουν δυναμικά στη συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων, σχεδιάζοντας τη δική τους ιδιαίτερη πρόταση. Με δεδομένη τη μεγάλη εμπειρία που έχει η Sony όσον αφορά την τεχνολογία και, πιο ειδικά, τις κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών, η ενσωμάτωσή τους μέσα στα οχήματα της νεοσύστατης εταιρείας, θα ήταν μια πολύ έξυπνη κίνηση.

Σε πρόσφατη συνέντευξη με τους Financial Times, ο πρόεδρος της Sony Honda Mobility, Izumi Kawanishi, είπε: «Η Sony διαθέτει το περιεχόμενο, τις υπηρεσίες και την ψυχαγωγική τεχνολογία που προσελκύει τον κόσμο. Προσαρμόζουμε αυτά τα προσόντα στην κινητικότητα, και αυτό είναι το 'όπλο' μας ενάντια στην Tesla». Ο Ιάπωνας δήλωσε επίσης ότι τα πλάνα της εταιρείας, όσον αφορά τη σειρά EV της, περιλαμβάνουν «τη δημιουργία ενός αυτοκινήτου ως hardware που θα εξυπηρετεί την ψυχαγωγία και το δίκτυο που θα θέλαμε να προσφέρουμε.»

Η Sony σκοπεύει να κάνει διαθέσιμη την γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών της μέσω του νέου ηλεκτρικού οχήματος που θα προκύψει από τη συνεργασία της με την Honda, ενώ ταυτόχρονα θα ανταγωνιστεί την Tesla, η οποία, σύμφωνα με τον Kawanishi, «δεν προσφέρει καμία υπηρεσία περιεχομένου».

Σε αυτή τη γκάμα, συμπεριλαμβάνονται ηχεία, οθόνες, αλλά και η δημοφιλής κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών, PlayStation 5, γεγονός που προμηνύει τη δημιουργία ενός εξαιρετικής ποιότητας και υψηλής συνδεσιμότητας συστήματος infotainment. Εξάλλου, η Sony έχει ήδη παρουσιάσει το concept όχημά της, Vision-S 02, ένα 7θέσιο crossover, το οποίο επιτρέπει στους επιβάτες των πίσω καθισμάτων να παίζουν βιντεοπαιχνίδια PlayStation, μέσω ασύρματης σύνδεσης με την κονσόλα τους στο σπίτι.

Αν αυτό το όχημα περάσει στην παραγωγή και γίνει πραγματικότητα, και με βάση τα λεγόμενα του CEO της Sony Honda Mobility, τα παιχνίδια του PS5 θα είναι διαθέσιμα μέσω του ίδιου του μοντέλου.