WRC: Οι βαθμολογίες οδηγών και κατασκευαστών μετά το Ράλλυ Κροατίας


Οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα των οδηγών φεύγουν από την Κροατία έχοντας κερδίσει από 19 βαθμούς, ενώ η Toyota παραμένει μπροστά από τη Hyundai.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
  • 21/4/2024

Στην Κροατία, ο Thierry Neuville απέσπασε τους 18 βαθμούς, που δίνει η πρώτη θέση του Σαββάτου, μπαίνοντας στην Κυριακή με μεγάλες βλέψεις. Ο Βέλγος κέρδισε συνολικά 9 Ε.Δ. στις τρεις μέρες του αγώνα, δείχνοντας πραγματικά ασταμάτητος, ελέγχοντας σχεδόν συνεχώς τη διαφορά του από τον δεύτερο, Elfyn Evans.

Ωστόσο, ένα λάθος στην SS18 στην τελευταία μέρα του ράλλυ, ήταν αρκετή για να κόψει τα φτερά του. Ο Neuville πήρε μόλις 1 επιπλέον βαθμό από την Super Sunday, όντας 7ος στην κατάταξη της Κυριακής, ενώ δεν σημείωσε καθόλου καλή επίδοση στην Power Stage, έχοντας σπασμένη αεροτομή και βλάβη στο υβριδικό σύστημα.

Αντίστοιχα, ο Elfyn Evans τερμάτισε δεύτερος το Σάββατο, παίρνοντας 15 βαθμούς, αλλά και δεύτερος συνολικά, όμως είχε κι εκείνος το δικό του ατύχημα στην ίδια διαδρομή με τον Βέλγο, μένοντας πίσω στην κατάταξη της Κυριακής.

Οι δύο πρωτοπόροι της βαθμολογίας φεύγουν από την Κροατία έχοντας μαζέψει αμφότεροι 19 βαθμούς, με τη διαφορά τους στο πρωτάθλημα να διατηρείται στους 6.

Ο Adrien Fourmaux είχε επίσης ατύχημα στην SS18, κι έτσι δεν πήρε όσους βαθμούς χρειαζόταν, ώστε να κρατηθεί μακριά από τον Ott Tanak στη βαθμολογία των οδηγών. Ο Εσθονός συγκέντρωσε 20 βαθμούς στο Ράλλυ Κροατίας και πλέον βρίσκεται μόλις 6 πίσω από τον Γάλλο της M-Sport.

Στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών, η διαφορά της Hyundai από την Toyota έχει διευρυνθεί από τους 4 στους 8 βαθμούς, με την ιαπωνική ομάδα να κρατά τα ηνία της κατάταξης.

Η βαθμολογία των οδηγών:  

ΘέσηΟδηγόςΒαθμοί
1Thierry Neuville86
2Elfyn Evans80
3Adrien Fourmaux59
4Ott Tanak53
5Sebastien Ogier45
6Takamoto Katsuta45
7Kalle Rovanpera31
8Esapekka Lappi23
9Andreas Mikkelsen14
10Oliver Solberg12

Η βαθμολογία των κατασκευαστών:

ΘέσηΟμάδαΒαθμοί
1Toyota176
2Hyundai169
3M-Sport Ford96

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ράλλυ Κροατίας - 2η μέρα: Πρώτος ο Neuville παρά τη λάθος επιλογή ελαστικών

Ράλλυ Κροατίας - 1η μέρα: Κλατάρισμα Neuville - Σε «ισοπαλία» με τον Evans

Η Toyota δοκιμάζει το GR Yaris με νέα πίσω αεροτομή ενόψει 2025 (photos)