55 χρόνια Mercedes-AMG (Video)


Η Mercedes-AMG συμπληρώνει εφέτος 55 χρόνια επιχειρηματικής πορείας και γιορτάζει την επέτειο με μια νέα διαφημιστική καμπάνια στην οποία εστιάζει την ικανότητά της να αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού, κάθε φορά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 14/6/2022

Το 1967, δύο φίλοι, οι Hans Werner Aufrecht και Erhard Melcher αποφάσισαν να ιδρύσουν τη δική τους εταιρεία για να δημιουργήσουν οχήματα που να έχουν κινητήρα εξελιγμένο από τους ίδιους και να διακρίνονται στους αγώνες αυτοκινήτου. 

Η «AMG Motorenbau und Entwicklungsgesellschaft mbH», όπως ονόμασαν την εταιρεία τους, άρχισε να γίνεται γνωστή στο ευρύ κοινό από το 1971 και έπειτα όταν διακρίθηκαν στις 24 Ώρες του Spa με τη θρυλική, πλέον, Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 στην οποία είχαν τοποθετήσει έναν V8 κινητήρα βελτιωμένο από τους ίδιους.

Έκτοτε, η AMG, όπως ήταν γνωστή για δεκαετίες, συνεργαζόταν με την Mercedes-Benz τόσο στους αγώνες αυτοκινήτου όσο και δημιουργώντας κινητήρες για τις κορυφαίες εκδόσεις κάποιων από τα μοντέλα της. Το 1999, η Mercedes-Benz, υπό το επιχειρηματικό σχήμα DaimlerChrysler όπως ονομαζόταν εκείνη την εποχή, απέκτησε την AMG και τέθηκαν οι βάσεις για την ύπαρξη της Mercedes-AMG.

Στις ημέρες μας, η εταιρεία που διατηρεί την παραδοσιακή έδρα της στο Affalterbach απασχολεί περισσότερους από 2.000 εργαζόμενους οι οποίοι θεωρούνται από τους πιο εξειδικευμένους στον τομέα τους. Η Mercedes-AMG διακρινόταν για την πολιτική της να προσπαθεί να αλλάζει τα δεδομένα κατά καιρούς και το ίδιο έχει κάνει και με την στροφή της προς την ηλεκτροκίνηση ήδη από το 2013 όταν παρουσίασε την SLS AMG Electric Drive.

Η νέα διαφημιστική καμπάνια της εταιρείας βασίζεται σε αυτό το χαρακτηριστικό της. Με τίτλο «55 χρόνια – Αλλάζοντας το παιχνίδι» θέλει να τιμήσει την ιστορία της ως τώρα αλλά και να δείξει ότι μπορεί να θέσει κάποιους από τους κανόνες και να ορίσει το πλαίσιο για την ηλεκτροκίνηση. Ήδη διαθέτει μοντέλα αυτής της τεχνολογίας, όπως οι EQE και EQS, ενώ εξελίσσει τη δική της πλατφόρμα, την οποία ονομάζει «AMG.EA», για τα νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της που θα παρουσιάσει στο εγγύς μέλλον.

Το πρωτότυπο Vision AMG το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα μας προϊδεάζει για τι να αναμένουμε σε αυτόν τον τομέα, ενώ η παρουσίαση και της AMG One, του πρώτου hypercar της, δείχνει ότι θέλει να διεκδικεί την πρωτοπορία σε κάθε κατηγορία οχημάτων.

Για τη συμπλήρωση 55 ετών από την ίδρυση της AMG ο κ. Philipp Schiemer, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Mercedes-AMG GmbH, δήλωσε: «Η AMG επανεφευρίσκει τον εαυτό διαρκώς για 55 χρόνια.  Όπως συνέβαινε κάποτε και με τους ιδρυτές μας, υπάρχει ένα πολύ ξεχωριστό πνεύμα αισιοδοξίας στο Affalterbach στις ημέρες μας. Η πορεία είναι καθορισμένη σαφώς για ένα εξηλεκτρισμένο μέλλον.

»Όπως ίσχυε όλα τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και τώρα τα στάνταρ για τα μελλοντικά σχέδιά μας είναι πάρα πολύ υψηλά. Είναι υπερήφανος που μπορούμε να βασιστούμε στους καλύτερους εργαζόμενους που υπάρχουν στην έδρα μας. Πραγματικά, αυτοί μπορούν να αλλάξουν το παιχνίδι και να κάνουν την AMG τόσο ξεχωριστή. Θέλουμε να εστιάσουμε σε αυτό το στοιχείο όσο και στη διαφημιστική εκστρατεία μας».

Παρακάτω  μπορούμε να δούμε το βίντεο που δημιούργησε η Mercedes-AMG για να τιμήσει τα 55 χρόνια από την ίδρυσή της.