Alfa Romeo: Αυτές είναι οι τιμές της έκδοσης "Estrema" για τις Stelvio και Giulia


Η ειδική έκδοση "Estrema" των δύο μοντέλων της Alfa Romeo ξεκίνησε το εμπορικό της ταξίδι στην αγορά της Ισπανίας. Δείτε τις τιμές που ανακοινώθηκαν.

  • 28/4/2022

Το Hinwil, την έδρα της Alfa Romeo F1 Team ORLEN, διάλεξαν οι Ιταλοί στο τέλος του Μαρτίου για να παρουσιάσουν τις δύο νέες εκδόσεις «Estrema» για τις Stelvio και Giulia που είναι ότι πιο πλησιέστερο υπάρχει στις κορυφαίες Quadrifoglio.

Η επιλογή της τοποθεσίας δεν ήταν τυχαία αφού το αρχηγείο της ιταλικής ομάδας αποτελεί τον τόπο δημιουργίας των δύων νέων προτάσεων, ενώ παράλληλα εκφράζεται η σύνδεση της μάρκας με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, την τεχνολογία αλλά και την οδηγική απόλαυση.

Τόσο η Giulia Estrema όσο και η Stelvio Estrema διαθέτουν στο βασικό εξοπλισμό τους την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση «Alfa Active Suspension», που ρυθμίζει σε πραγματικό χρόνο την απόσβεση σε συνεργασία με το σύστημα CDC (Chassis Domain Control) και το σύστημα παραμετροποίησης DNA.

Αντίστοιχα στο βασικό εξοπλισμό βρίσκεται το μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης που μέσω της ιδανικής κατανομής της ροπής μεγιστοποιεί την πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες. Όπως και σε όλα τα μοντέλα των Giulia και Stelvio, υπάρχουν επίσης ο άξονας μετάδοσης από ανθρακονήματα, το καινοτόμο σύστημα πέδησης brake-by-wire IBS και βέβαια η ανάρτηση με διπλά ψαλίδια στους εμπρός τροχούς και πολλαπλούς συνδέσμους στους πίσω.

Από εκεί και πέρα τα δύο «Estrema» εφοδιάζονται με το προηγμένο ηλεκτρομηχανικό σύστημα τετρακίνησης Q4, το οποίο μεταφέρει την κίνηση στους πίσω τροχούς και έχει τη δυνατότητα εμπλοκής και των εμπρός τροχών μεταφέροντας έως και το 50% της ροπής μέσα σε χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Για τις «Estrema» διαθέσιμοι είναι οι κινητήρες 2.0 Turbo Benzina 280hp και 2.2 Turbo Diesel 210hp, οι οποίοι συνεργάζονται με το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων και τα εντυπωσιακά αλουμινένια paddles που επιτρέπουν την αλλαγή σχέσεων σύμφωνα με τις επιθυμίες του οδηγού.

Η ειδική έκδοση ξεκίνησε την εμπορική της πορεία στην αγορά της Ισπανίας με την εγχώρια αντιπροσωπεία να ανακοινώνει τις τιμές. Το προσεχές διάστημα αναμένεται να ανακοινωθούν και οι τιμές για την Ελλάδα όπου -λογικά- δεν θα διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό.

Αναλυτικά οι τιμές

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣGIULIA ESTREMA STELVIO ESTREMA
2.2d 210 CV Auto. 8v Q464.760€74.500€
2.0G 280 CV Auto 8v Q470.780€78.500€