Αποκαλύφθηκε το πανίσχυρο MINI JCW GP των 306 ίππων


Με το τίτλο τα ταχύτερου MINI που κατασκευάστηκε ποτέ, το περιορισμένης παραγωγής MINI JCW GP των 306 ίππων ξυπνά μνήμες από το ένδοξο αγωνιστικό παρελθόν της βρετανικής φίρμας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 20/11/2019

Εφοδιάζεται με έναν δίλιτρο κινητήρα βενζίνης 306 ίππων, επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 5,2 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητα κίνησης φτάνει τα 265 χλμ./ώρα. Αν το περιορισμένης παραγωγής MINI JCW GP δεν είναι ένας πραγματικός φονέας γιγάντων τότε ποιος είναι;

Η βρετανική φίρμα δημιούργησε μια έκδοση που παραπέμπει ευθέως στο ένδοξο αγωνιστικό της παρελθόν. Αξιοποίησε τον δίλιτρο-υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης των 306 ίππων που για πρώτη φορά συναντήσαμε στο Countryman και  το Clubman με τα διακριτικά JCW, εξάντλησε τα περιθώρια αεροδυναμικής βελτίωσης και απαλλάχθηκε από τα περιττά βάρη, καταλήγοντας στην ταχύτερη και συναρπαστικότερη πρόταση της ιστορίας της.

Πέρα όμως από τα εντυπωσιακά αεροδυναμικά βοηθήματα, την απουσία της πίσω σειράς καθισμάτων και τη δομική ενίσχυση του πλαισίου, το MINI JCW GP έχει υποστεί μια σειρά τεχνικών αναβαθμίσεων που του χαρίζουν τον semi racing χαρακτήρα του.

Η ανάρτηση έχει πλησιάσει ακόμα περισσότερο το έδαφος (-10 χιλιοστά σε σχέση με τις εκδόσεις JCW), το σύστημα λίπανσης και ψύξης του κινητήρα έχει βελτιστοποιηθεί, το σύστημα εξαγωγής καυσαερίων έχει αναβαθμιστεί και τα φρένα έχουν ενισχυθεί.

Επίσης, το ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας έχει αποκτήσει ένα νέο πρόγραμμα λειτουργίας (GP), ο πίνακας οργάνων «εξειδικευμένες» ενδείξεις και το σύστημα μετάδοσης ένα ειδικά προσαρμοσμένο στις ανάγκες τις έκδοσης αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων το οποίο ενσωματώνει το μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Το τελευταίο αναλαμβάνει τη διαχείριση των 306 ίππων και των 450 Nm ροπής του δίλιτρου κινητήρα, ο οποίος σε ιδανικές συνθήκες καταναλώνει μόλις 7,3 λίτρα καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα.

Το νέο MINI JCW GP θα παραχθεί σε μόλις 3.000 αντίτυπα και οι πρώτες παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τον Μάρτιο το 2020. Όσοι πιστοί σπεύσατε!