Αποκάλυψη για το νέο MG3 – Με προηγμένη υβριδική τεχνολογία και 194 PS (photos)


Το νέο supermini της MG επεκτείνει την παρουσία του σε όλη την Ευρώπη και στοχεύει να καθιερωθεί στο «απαιτητικό» B-segment.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: MG MOTORS
  • 26/2/2024

Όπως είχε ανακοινωθεί από τον περασμένο Ιανουάριο, η MG λάνσαρε την επόμενη γενιά του MG3 κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης, ως μέρος της ριζικής ανανέωσης της γκάμας της στην Ευρώπη. Το supermini ήταν διαθέσιμο μέχρι τώρα αποκλειστικά στο Ην. Βασίλειο, όμως τώρα ήρθε η ώρα του να επεκταθεί και στις υπόλοιπες αγορές της Γηραιάς Ηπείρου.

Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, το νέο MG3 είναι εξοπλισμένο με τον κινητήρα Hybrid Plus, αποτελώντας το πρώτο υβριδικό μοντέλο της αυτοκινητοβιομηχανίας που δεν είναι PHEV. Το σύστημα συνίσταται από έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,5 L που αποδίδει 102 PS και 128 Nm και έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 136 PS και 250 Nm, με τη συνολική διαθέσιμη ισχύ να ανέρχεται στα 194 PS. Αυτό επιτρέπει στο νέο supermini της MG να κάνει τα 0-100 km/h σε 8,0 sec, ενώ η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 170 km/h.

Το νέο σύστημα κίνησης συνοδεύει ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με 3 σχέσεις, το οποίο μεταδίδει την κίνηση στους μπροστινούς τροχούς. Σύμφωνα με την εταιρεία, αργότερα θα είναι διαθέσιμη και η επιλογή του μηχανικού κιβωτίου.

Η κατανάλωση του MG3 Hybrid Plus περιορίζεται στα 4,4 L/100 km, με τις εκπομπές CO2 να ανέρχονται στα 100 g/km. Αυτό οφείλεται στην ύπαρξη της μπαταρίας ενεργειακής χωρητικότητας 1,83 kWh, η οποία επιτρέπει αμιγώς ηλεκτρική κίνηση με ταχύτητες έως 80 km/h.

Στο εσωτερικό, το νέο MG3 έχει εξοπλιστεί με μία οθόνη αφής 10,25 ιντσών για τον χειρισμό του συστήματος infotainment, όπως και έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 7 ιντσών. Διαθέσιμη είναι η σύνδεση μέσω Apple CarPlay κι Android Auto, ενώ στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται επίσης ένα ηχοσύστημα με 6 ηχεία και συνδεσιμότητα Bluetooth, τέσσερις θύρες USB, αλλά κι αισθητήρες και κάμερα οπισθοπορείας για το παρκάρισμα.

Όσο για τα συστήματα ασφαλείας κι υποβοήθησης, προσφέρεται το σύστημα διατήρησης λωρίδας, όπως και προειδοποιήσεις αναχώρησης από αυτήν, adaptive cruise control και προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης.

Η εμφάνισή του, όπως ήδη γνωρίζαμε, έχει λάβει επιρροές από το MG4, με την εταιρεία να αυξάνει τόσο το μήκος, όσο και το πλάτος του, σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, προσφέροντας περισσότερο χώρο στην καμπίνα και στο πορτμπαγκάζ. Έχει μήκος 4.113 mm, πλάτος 1.797 mm κι ύψος 1.502 mm, ενώ το μήκος του μεταξονίου είναι 2.570 mm κι η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών ανέρχεται στα 293 L.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

MG: Τόσα αυτοκίνητα πούλησε το 2023 στην Ελλάδα - Το μοντέλο που ξεχώρισε

MG4: Στην Ελλάδα η πανίσχυρη τετρακίνητη έκδοση XPOWER με τους 435 PS (τιμή)

Η ιστορία της MG: Από το χείλος του γκρεμού στη μεγάλη ευρωπαϊκή αντεπίθεση