MG: Όλα όσα ξέρουμε για τo νέo SUV που θα βρεθεί απέναντι στο Tesla Model Y


Η ιστορική μάρκα με ρίζες από τη Βρετανία σκοπεύει να παρουσιάσει ένα ολοκαίνουριο ηλεκτρικό SUV εντός του 2024 - Όλες οι πληροφορίες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: MG Motor Europe
  • 6/1/2024

Πριν από περίπου ένα μήνα είχε γίνει γνωστό ότι η MG σκοπεύει να ανανεώσει μια σειρά από μοντέλα της, τόσο θερμικά όσο και ηλεκτρικά.

Το εσωτερικό του MG Marvel R
Το εσωτερικό του MG Marvel R

Η ιστορική μάρκα με ρίζες από τη Βρετανία, που το περασμένο φθινόπωρο επέστρεψε στη χώρα μας και ξεκίνησε εντυπωσιακά την παρουσία της στην ελληνική αγορά, βρίσκεται πλέον στην ιδιοκτησία της κινεζικής SAIC και ρίχνει μεγάλο βάρος στην ηλεκτροκίνηση.

Σε αυτό το πλαίσιο, είχε γίνει γνωστό ότι σχεδιάζει να λανσάρει ένα ολοκαίνουριο SUV, το οποίο θα τοποθετηθεί στην κορυφή της σχετικής γκάμας και θα μπορεί να διαθέτει μπαταρίες ενεργειακής χωρητικότητας έως 150 kWh αλλά και να υποστηρίζει την τεχνολογία αλλαγής μπαταριών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που συγκέντρωσε το Carscoops, το νέο ηλεκτρικό SUV αναμένεται να βρεθεί απέναντι στο Tesla Model Y. Εκτιμάται ότι θα βασίζεται στην πλατφόρμα MSP, ενώ δεν αποκλείεται στην αρχή, τουλάχιστον, να παραχθεί ως δεξιοτίμονο. Όσον αφορά τα συστήματα μετάδοσης, η συγκεκριμένη πλατφόρμα υποστηρίζει τόσο πισωκίνητες εκδόσεις με έναν ηλεκτροκινητήρα, όσο και τετρακίνητες με δύο ηλεκτρικά μοτέρ.

Για τη σχεδίασή του, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι θα ακολουθεί τη φιλοσοφία του επερχόμενου νέου MG3, η τρέχουσα έκδοση του οποίου κυκλοφορεί στη Μεγάλη Βρετανία, με έντονες γραμμές, μεγάλη μάσκα εμπρός, ιδίως στο κάτω μέρος και λεπτούς προβολείς LED. «Η εμφάνιση του νέου SUV θα είναι εξαιρετική, ενώ η τιμή του θα το κάνει πολύ ανταγωνιστικό», είχε δηλώσει ο γενικός διευθυντής της επιχειρηματικής μονάδας της εταιρείας, Lu Jiajun.

Το εσωτερικό του νέου ηλεκτρικού SUV εκτιμάται πως θα χαρακτηρίζεται από υλικά υψηλής ποιότητας, στο κέντρο του οποίου θα δεσπόζει μια μετακινούμενη μεγάλη οθόνη για το σύστημα infotainment. Θα υπάρχει ασύρματη συνδεσιμότητα Apple CarPlay και Android Auto, ενώ ο οδηγός θα υποστηρίζεται από τη σουίτα συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης MG Pilot.

Από πλευράς ισχύος, το δημοσίευμα υποστηρίζει πως θα υπάρχουν βελτιωμένα νούμερα σε σχέση με το υπάρχον Marvel R, που στην πισωκίνητη εκδοχή του αποδίδει 179 PS και 410 Nm, ενώ στην τετρακίνητη, με 3 ηλεκτροκινητήρες, 288 PS και 665 Nm. Ωστόσο οι συγκεκριμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι η διάταξη των 3 ηλεκτροκινητήρων δε θα «μεταφερθεί», αλλά θα αντικατασταθεί από σύστημα με δύο μοτέρ υψηλότερης απόδοσης.

Η παρουσίαση του ολοκαίνουριου ηλεκτρικού SUV της MG εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο 6μηνο του 2024.

Πηγή: Carscoops

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

MG4: Στην Ελλάδα η πανίσχυρη τετρακίνητη έκδοση XPOWER με τους 435 PS (τιμή)

Test Drive: MG ZS 1.5L VTI 106PS - Δοκιμάζουμε το απόλυτο value for money μικρομεσαίο SUV

MG ZS: To νέο SUV με premium χαρακτήρα και casual τιμή!