Επίσημο: «Κλείδωσε» η ημερομηνία της παρουσίασης του νέου MG 3 (photos)


Η ανακοίνωση έγινε από τα επίσημα social media της MG και συνοδεύτηκε με την πρώτη επίσημη φωτογραφία του μοντέλου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: MG
  • 16/1/2024

Η MG επιβεβαίωσε ότι η επόμενη γενιά του MG 3 θα αποκαλυφθεί στις 26 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια της έκθεσης αυτοκινήτου της Γενεύης. Η ανακοίνωση ήρθε μέσω των social media της εταιρείας, όπου δημοσίευσε μια teaser φωτογραφία του μπροστινού μέρους του supermini.

Το ανανεωμένο MG 3 πρόκειται να λάβει επιρροές από το MG 4 και το MG Cyberster, με την τιμή του όμως να μένει σταθερή. Η διατήρηση του κόστους στα ίδια επίπεδα οφείλεται στην επιλογή της MG να μην το εξηλεκτρίσει, προσφέροντάς του θερμικό κινητήρα με mild-hybrid τεχνολογία, νέα συστήματα οδηγικής υποβοήθησης κι επανασχεδιασμένο εσωτερικό.

Αυτή τη στιγμή πωλείται στο Ην. Βασίλειο, όντας ένα από τα μόλις τρία μοντέλα των οποίων το κόστος δεν ξεπερνά τις 15.000 λίρες Αγγλίας, δηλαδή τα 17.440 ευρώ. Οι πωλήσεις του μοντέλου δεν είναι αρκετές, ώστε η μετάβαση στον ηλεκτρισμό να είναι βιώσιμη, αφού μόλις 2.920 μονάδες πουλήθηκαν στην Ευρώπη το πρώτο μισό του 2023.

Το παραπάνω επιβεβαίωσε στο Autocar κι ο εμπορικός διευθυντής της MG Ην. Βασιλείου, Guy Pigounakis: «Το να εξελίξουμε ένα μικρό ηλεκτρικό όχημα είναι ελάχιστα φθηνότερο από το να εξελίξουμε ένα μεγαλύτερο μοντέλο. Η τιμή διπλασιάζεται εξαιτίας της μπαταρίας, οπότε ξεπερνάμε τις 25.000 λίρες, που δεν κατατάσσεται στα φθηνά αυτοκίνητα,» εξήγησε.

Εξάλλου, το MG 3 έκανε το ντεμπούτο του στο Ην. Βασίλειο το 2013 με τιμή εκκίνησης στις 8.695 λίρες. Αυτή τη στιγμή κοστίζει 13.565 λίρες, όμως παραμένει ένα από τα φθηνότερα μοντέλα της αγοράς. Ο «ήπιος» εξηλεκτρισμός του σίγουρα θα φέρει αύξηση στην τιμή, όμως όχι τόσο σημαντική, ώστε να μη θεωρείται πια ένα οικονομικό προϊόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

MG: Όλα όσα ξέρουμε για τo νέo SUV που θα βρεθεί απέναντι στο Tesla Model Y

Η MG ετοιμάζει υβριδικό supermini για να ανταγωνιστεί Renault Clio και Toyota Yaris

MG4: Στην Ελλάδα η πανίσχυρη τετρακίνητη έκδοση XPOWER με τους 435 PS (τιμή)