Η MG ανανεώνει τη γκάμα της το 2024 - Ποια νέα μοντέλα θα παρουσιάσει


Το 2024 θα φέρει μια σειρά από ανανεώσεις μοντέλων για την MG, τόσο θερμικών όσο και ηλεκτρικών - Έρχεται νέα SUV ναυαρχίδα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ - ΦΩΤΟ: MG, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΟΣ
  • 7/12/2023

Η MG «σαρώνει» τις παγκόσμιες αγορές, με τις πωλήσεις των μοντέλων της να αυξάνονται διαρκώς. Στη χώρα μας έχει επιστρέψει από τα μέσα Σεπτεμβρίου και η επάνοδός της κατέγραψε εντυπωσιακά αποτελέσματα στον πρώτο μήνα πλήρους λειτουργίας της.

Οι Κινέζοι της SAIC, που εδώ και αρκετά χρόνια έχουν στην ιδιοκτησία τους την ιστορική βρετανική μάρκα, είναι αποφασισμένοι να εδραιώσουν ακόμα περισσότερο την παρουσία τους στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Έτσι, σύμφωνα με δημοσίευμα του Autocar, σκοπεύουν το 2024 να ανανεώσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την γκάμα τους, τόσο για τα θερμικά όσο και για τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Μάλιστα, οι Βρετανοί παρουσιάζουν και πιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αναφέροντας ότι η MG θα ξεκινήσει, το πρώτο 6μηνο του νέου έτους, με το «φρεσκάρισμα» μοντέλων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, πριν συνεχίσει με τα ηλεκτρικά, εκεί όπου θα παρουσιάσει τη νέα SUV ναυαρχίδα της αλλά και την facelift εκδοχή του MG4.

«Τα σχέδια της MG μπορούν να περιγραφούν ως εξής: Το πρώτο εξάμηνο του νέου έτους, θα ενισχύσουμε τα μοντέλα με θερμικούς κινητήρες. Το δεύτερο εξάμηνο του έτους, θα επικεντρωθούμε στα ηλεκτρικά μοντέλα», τόνισε ο γενικός διευθυντής της επιχειρηματικής μονάδας της εταιρείας, Lu Jiajun, σε πρόσφατη εκδήλωση.

Παρά το γεγονός ότι συνολικά οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες δίνουν βάση στα EV, το στέλεχος της MG διαβεβαίωσε ότι η εταιρεία δίνει βάση και στα θερμικά, επισημαίνοντας ότι θα υπάρξουν δύο δρόμοι ανάπτυξης, με στόχο την αύξηση των πωλήσεων. «Δε θα εγκαταλείψουμε την αγορά των οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Άλλωστε, πολλές παγκόσμιες αγορές εξακολουθούν να προτιμούν τα παραδοσιακά οχήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Lu Jiajun, μάλιστα, τόνισε ότι το 2024 θα λανσαριστούν αρκετά θερμικά μοντέλα, μεταξύ των οποίων θα είναι οι διάδοχοι του ZS, αλλά και του MG3 που αυτή τη στιγμή κυκλοφορεί μόνο στη Μ. Βρετανία. Επιπλέον, περιμένουμε και την ανανεωμένη θερμική έκδοση του MG5, που διατίθεται και στη χώρα μας αλλά μόνο ως ηλεκτρικό, αλλά και του επίσης θερμικού sedan MG7.

Περνώντας στα EV μοντέλα, η δεύτερη γενιά των ZS EV και MG5 EV αναμένεται να βασιστεί στη νέα πλατφόρμα MSP της MG, ενώ εκτιμάται ότι θα υπάρξει και facelift για το MG4. Ωστόσο, η κορυφαία στιγμή θα είναι η παρουσίαση της νέας ηλεκτρικής ναυαρχίδας, ενός SUV που θα διαδεχθεί το Marvel R και θα μπορεί να διαθέτει μπαταρίες ενεργειακής χωρητικότητας 150 kWh, αλλά και να υποστηρίζει την τεχνολογία αλλαγής μπαταριών«Η εμφάνιση του νέου SUV θα είναι εξαιρετική, ενώ η τιμή του θα το κάνει πολύ ανταγωνιστικό», επεσήμανε ο Lu Jiajun.

Πηγή: Autocar

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το MG ZS 1.0Τ απέκτησε φθηνότερη έκδοση με πλουσιότερο εξοπλισμό (τιμή)

Η MG ετοιμάζει υβριδικό supermini για να ανταγωνιστεί Renault Clio και Toyota Yaris

Test Drive: MG ZS 1.5L VTI 106PS - Δοκιμάζουμε το απόλυτο value for money μικρομεσαίο SUV