Άρχισε η παραγωγή του Toyota Yaris στην Τσεχία


Με ανακοίνωσή της, η Toyota Motor Manufacturing Czech έκανε γνωστό ότι η παραγωγή τού Yaris ξεκίνησε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη χώρα, στις οποίες θα κατασκευάζεται και το καινούργιο Aygo X.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 9/11/2021

Η Τσεχία, θα γίνει η δεύτερη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία θα κατασκευάζεται το Yaris, έπειτα από τη Γαλλία. Όπως ανακοινώθηκε, ξεκίνησε ήδη η παραγωγή τού supermini μοντέλου από την Toyota Motor Manufacturing Czech («TMMCZ»).

Η ιαπωνική εταιρεία έχει επενδύσει περισσότερα από 180.000.000 ευρώ για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και των γραμμών παραγωγής στο εργοστάσιό της που βρίσκεται στην πόλη Kolin. Η επένδυση αυτή κρίθηκε αναγκαία για να αυξηθεί η παραγωγικότητα, καθώς εκεί θα κατασκευάζονται τόσο το Yaris, όσο και το νέο Aygo X (από το 2022), όπως και άλλα υβριδικά και Plug-in Hybrid μοντέλα της στα επόμενα χρόνια.

Ο κ. Koreatsu Aoki, Πρόεδρος της «TMMCZ», δήλωσε σχετικά: «Τα τρία τελευταία χρόνια, δημιουργήσαμε καινούργιες εγκαταστάσεις παραγωγής, χαράξαμε νέους δρόμους επιμελητείας, εγκαταστήσαμε σύγχρονες τεχνολογίες και –το βασικότερο– καλωσορίσαμε τους σχεδόν 1.600 νέους υπαλλήλους στο εργοστάσιό μας. Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους πολύτιμους προμηθευτές μας και στους εξωτερικούς συνεργάτες μας στην περιοχή για την υπέροχη συνεργασία και τη συνεχή υποστήριξή τους». 

Με τη σειρά του, ο κ. Marvin Cooke, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Παραγωγής τής Toyota Motor Ευρώπης, επισήμανε: «Αυτό (το έργο) αντιπροσωπεύει ένα συναρπαστικό βήμα για το μέλλον τής “TMMCZ”, καθώς θα αρχίζει να κατασκευάζει το best-seller μοντέλο μας στην Ευρώπη.

»Στην Toyota Motor Europe έχουμε θέσει ως στόχο τις 1.500.000 ετήσιες πωλήσεις σε αυτή ως το 2025 και το Yaris παίζει σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου. Η στρατηγική που έχουμε θέσει για την περιοχή είναι η παραγωγή μοντέλων που θα βασίζονται στην πλατφόρμα “TNGA” και θα έχουν υβριδικής διάταξης κινητήρες», κατέληξε ο κ. Cooke.