Ασκήσεις επί της οθόνης για το Honda Civic Type R (Video)


Πώς θα είναι το νέας γενιάς Honda Civic Type R που περιμένουμε το 2022; Τα πρώτα ανεπίσημα renderings κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και μας δίνουν μια ιδέα.

  • 1/7/2021

Η Honda την περασμένη εβδομάδα μας έδωσε την πρώτη ματιά από το Civic Type R επόμενης γενιάς, όταν παρουσίασε το νέο Civic Hatchback. Η πεντάθυρη παραλλαγή του εμβληματικού της μικρομεσαίου έχει χρησιμεύσει ως βάση για το διάσημο hot hatch Type R από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του το 1997, και η Honda δεν έχει κανένα λόγο να το αλλάξει αυτό. Η αποκάλυψη του hatchback ενέπνευσε την KDesign AG να δημιουργήσει δύο ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες που προσπαθούν να αποδώσουν την εμφάνιση του Civic Type R επόμενης γενιάς.

Τα renderings δείχνουν ένα Honda Civic με τις αναβαθμίσεις και την ειδική «φροντίδα» που απολαμβάνει πάντα η έκδοση Type R. Η πρόσοψη φορά τον ίδιο επιθετικό μπροστινό προφυλακτήρα από το τρέχον μοντέλο, ενώ πάνω από αυτόν βρίσκεται το γνωστό κόκκινο σήμα της Honda για την έκδοση Type R, αλλά και το λογότυπο Type R στη στενή γρίλια. Παρόμοια είναι η εικόνα στο πίσω μέρος, με τον φορτωμένο προφυλακτήρα να φιλοξενεί στο κάτω μέρος του την τριπλή απόληξη της εξάτμισης. Μία τεράστια αεροτμή και τα κόκκινα πλευρικά μαρσπιέ στο ίδιο χρώμα με τις δαγκάνες των φρένων συμπληρώνουν την εμφάνιση.

Η πλήρης αποκάλυψη θα πραγματοποιηθεί μέσα στο επόμενο έτος, παράλληλα με το Civic Hybrid. Λίγα είναι γνωστά για το επερχόμενο Type R, αν και υπάρχουν πολλές εικασίες. Η Honda αναμένεται να χρησιμοποιήσει έναν 4κύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων με τούρμπο, ο οποίος θα λάβει μία μικρή αύξηση ισχύος πάνω από τους 306 ίππους, που είναι η ισχύς του τωρινού κινητήρα, ενώ εικάζεται ότι θα προσφέρει μόνο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων για τη μετάδοση της ισχύος στους μπροστινούς τροχούς.

Η Honda έχει ξεκαθαρίσει άλλωστε ότι δεν θα κάνει κάποια μεγάλη επανάσταση, αλλά θα προχωρήσει στην εξέλιξη του μοντέλου. Οι αποδόσεις μπορεί να μην είναι απολύτως ακριβείς ως προς το πώς θα είναι το Type R της επόμενης γενιάς, αλλά η υποτονική σχεδίαση της Honda για το hatchback Civic υποδηλώνει ότι το Type R θα ακολουθήσει ένα παρόμοιο σχεδιαστικό ύφος.

ΠΗΓΗ: KDesign AG / Behance.net