Aston Martin: Αυξημένα έσοδα στο πρώτο εξάμηνο του 2021, χάρη στην DBX


Η Aston Martin έδειξε δυνατά οικονομικά στοιχεία κατά το πρώτο μισό του 2021, κατά βάση χάρη στις πωλήσεις της DBX.

 
  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ | ΦΩΤ.: ASTON MARTIN
  • 31/7/2021

Το 2020 ήταν μία δύσκολη οικονομικά χρονιά για την Aston Martin - ιδίως το πρώτο εξάμηνο του έτους που χαρακτηρίστηκε από την πανδημία του κορωνοϊού.

Τώρα, η κατάσταση έχει βελτιωθεί δραματικά για την εταρεία του Gaydon, αφού η οικονομική αναφορά για το πρώτο μισό του 2021 δείχνει αύξηση στις πωλήσεις της μάρκας, της τάξης του 224%.

Συνολικά, παρέδωσε 2901 αυτοκίνητα, σε αντίθεση με τα 2006 που είχε πουλήσει την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Τα έσοδα της αυξήθηκαν από τις £146 εκ. στις £498.8 εκ., με αποτέλεσμα οι απώλειες προ φόρων να αγγίζουν φέτος τα £91 εκ., σε αντίθεση με τα £227 εκ. του 2020.

Με διαφορά το πιο δημοφιλές μοντέλο της ως και τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους ήταν η DBX, με 1500 εξ αυτών να παραδίδονται στους νέους αγοραστές τους. 

Ο πρόεδρος της Aston Martin, Lawrence Stroll, δήλωσε σχετικά:

«Η ζήτηση που έχουν δει τα προϊόντα μας, η νέα γραμμή παραγωγής και η ποιότητα όλης της ομάδας που έχουμε συνθέσει, μου δίνει μεγάλη σιγουριά για την συνέχεια της επιτυχίας μας. 

«Βασιζόμενοι στην επιτυχία της DBX, του πρώτου μας SUV, έχουμε ήδη παραδώσει δύο νέα μοντέλα, και με δεδομένο ότι έρχονται ακόμα πιο συναρπαστικά αυτοκίνητα, είμαστε σε καλό δρόμο για την ανάπτυξή μας.»

Ο Καναδός επιχειρηματίας αναφέρεται στις Valhalla και Valkyrie.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.