Αυτή η BMW E28 με τον V8 κινητήρα driftάρει… ανελέητα (video)


Δυναμώστε τον ήχο και ακούστε τα ελαστικά να "ουρλιάζουν" κάθε φορά που ο οδηγός τα φτάνει στα όριά τους.

  • 15/3/2022

Όταν εντοπίζουμε στο διαδίκτυο τη λέξη drifting το μυαλό συνειρμικά ταξιδεύει στην μακρινή Ιαπωνία. Το παρακάτω video, ωστόσο, δεν γυρίστηκε στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου αλλά στους δρόμους της Πολωνίας (δεν έχει γίνει γνωστό σε πια πόλη) και πρωταγωνιστεί μια BMW Σειρά 5 Ε28 που κουβαλάει στις λαμαρίνες της σχεδόν 40 χρόνια ζωής.

Θυμίζουμε ότι το μοντέλο παρουσιάστηκε το 1983 και αποτέλεσε τη δεύτερη γενιά της Σειράς 5. Από την αρχή κατάφερε να ξεχωρίσει για τις τεχνολογίες που ενσωμάτωσε αλλά και για την "κοφτερή" σχεδιαστική γραμμή που αποτυπώθηκε εμφατικά στο υπερυψωμένο πίσω μέρος της. 

Στα αλλεπάλληλα καρέ του video η BMW πλαγιολισθαίνει με εντυπωσιακό τρόπο ενώ το θέαμα συνδυάζεται αριστοτεχνικά με τον ήχο των ελαστικών που "ουρλιάζουν" κάθε φορά που ο οδηγός τα πιέζει στα όριά τους.

Προφανώς θα πρέπει να τονιστεί πως το θέαμα που προβάλλεται κινείται εκτός των ορίων του Nόμου και μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επικίνδυνο τόσο για τους επιβάτες όσο και για τους ανθρώπους που το χαζεύουν κατά μήκος της πορείας. Ωστόσο αυτό δεν μπορεί να μας αποτρέψει από το να παρακολουθήσουμε το video μέσα από την πλατφόρμα του YouTube και συγκεκριμένα το κανάλι NIGHTRIDE όπου το δημοσίευσε.

Ελάχιστα στοιχεία αποκαλύφθηκαν σχετικά για την BMW. Αυτό που ξέρουμε είναι πως η δύναμή της προέρχεται από έναν V8 κινητήρα χωρίς να αποκαλυφυθούν οι μετατροπές που έχει δεχθεί. Δεν χρειάζεται όμως να γνωρίζουμε περισσότερα γιατί πολύ απλά το video μιλάει από μόνο του.

Δείτε το video…