Giorgetto Giugaro: Ποιο μοντέλο χαρακτήρισε «Picasso της αυτοκίνησης»


Ο διάσημος Ιταλός σχεδιαστής πιστεύει ότι η νέα πρόταση θα βρει φανατικούς θαυμαστές και θα κάνει μεγάλη εμπορική επιτυχία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 21/12/2023

Ο Ιταλός σχεδιαστής, Giorgetto Giugiaro, έχει γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στο βιβλίο της ιστορίας της αυτοκίνησης. Γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1938, βρίσκεται πίσω από τον σχεδιασμό μερικών από τα πιο εντυπωσιακά και διαχρονικά αυτοκίνητα, όπως τα Mk1 VW Golf, Maserati Bora, BMW M1Lotus Esprit S1, και πολλών άλλων, ενώ πρόσφατα του ζητήθηκε από τη Hyundai να «αναβιώσει» το Hyundai Pony του 1974.

Είναι λοιπόν ο πλέον κατάλληλος να σχολιάσει οποιοδήποτε νέο εγχείρημα των αυτοκινητοβιομηχανιών σήμερα. Απαντώντας σε ερώτηση του National Public Radio (NPR) σχετικά με το μόλις Tesla Cybertruck, ο 85χρονος θρύλος του σχεδιασμού εξέφρασε την άποψή του για το πολυσυζητημένο ηλεκτρικό pickup το οποίο είναι το πρώτο όχημα παραγωγής με ατσάλινο αμάξωμα μετά το εμβληματικό DeLorean DMC 12 που παρουσιάστηκε το 1981 και το οποίο είχε την υπογραφή του Ιταλού.

«Είναι ο Picasso των αυτοκινήτων» είπε, συμπληρώνοντας ότι ο Ισπανός ζωγράφος έφερε την επανάσταση στον χώρο του επειδή είχε θάρρος, και έτσι έγινε ο πρώτος καλλιτέχνης που αποσύνθεσε την πραγματικότητα. 

«Όταν κάποιος βγαίνει έξω από το πλαίσιο θεωρούμε, σχεδόν πάντα, ότι είναι πρόκληση. Συμβαίνει σε όλους τους χώρους, από τα έπιπλα, τη μαγειρική, κτλ. Ο καθένας θέλει να κάνει τον εαυτό του να ξεχωρίσει, είναι αναγκαίο και το Cybertruck θα είναι σίγουρα επιτυχημένο, είμαι πολύ σίγουρος γι αυτό. Έχω πειστεί ότι θα βρει τους θαυμαστές του».

Παρ' όλ' αυτά, ο Giugiaro δεν αποκάλυψε αν πραγματικά του αρέσει το νέο pickup του Elon Musk. «Δε θέλω να κρίνω το Cybertruck ως όμορφο ή άσχημο. Σίγουρα έχει τους θαυμαστές του, οι οποίοι θέλουν να οδηγούν ένα όχημα που ξεχωρίζει,» ολοκλήρωσε.

Κι ο γιος του μεγάλου σχεδιαστή, Fabrizio Giugiaro, συνεχάρη τον Αμερικανό επιχειρηματία, που βρίσκεται πίσω από το «τιμόνι» της Tesla, για το θάρρος του, λέγοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να μπορεί κανείς να αντιληφθεί την επιθυμία των ανθρώπων να είναι αντισυμβατικοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το «κομψοτέχνημα» του Giugiaro με τα 2 τιμόνια βρήκε νέο ιδιοκτήτη - Δείτε το ποσό (photos)

Bizzarrini Giotto: Ένα «κόσμημα» του Giugiaro με ατμοσφαιρικό V12 της Cosworth (photos)

Giorgetto Giugiaro: O «αποτυχημένος» ζωγράφος που έγινε κορυφαίος σχεδιαστής αυτοκινήτων (video)