Αυτή η Bugatti Chiron μοιάζει αληθινή, αλλά δεν είναι! (Video)


Παραδόξως η ρέπλικα δεν είναι στατική αλλά μπορεί να κινηθεί -αργά- χάρη σε έναν παλιό τετρακύλινδρο κινητήρα. Δείτε την εντυπωσιακή δημιουργία βήμα-βήμα.

  • 4/2/2022

Έχοντας ως οδηγό μερικές φωτογραφίες από το επίσημο site της Bugatti και ένα μικρό αντίγραφο του μοντέλου, ο Βιετναμέζος Vu Van Nam κατάφερε απ’ το μηδέν, χρησιμοποιώντας βασικά εργαλεία, να κατασκευάσει ένα πιστό αντίγραφο της Chiron, στις ίδιες διαστάσεις με το αληθινό μοντέλο!

Το project χρειάστηκε περισσότερο από έναν χρόνο σκληρής προσπάθειας για να oλoκληρωθεί και το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό αν σκεφτεί κανείς αντίστοιχες προσπάθειες που έχουμε δει στο παρελθόν με άλλα μοντέλα.

Πάνω στο χειροποίητο σιδερένιο πλαίσιο τοποθετήθηκαν μεγάλες ποσότητες πηλού ο οποίος με τις κατάλληλες παρεμβάσεις πήρε το σχήμα του διάσημου sportscar. Σε αυτό το σημείο να πούμε πως μία αντίστοιχη μέθοδο με αυτή που θα δείτε στο παρακάτω video χρησιμοποιούν και οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες όταν θέλουν να δημιουργήσουν πιστά αντίγραφα μοντέλων για μελέτες.

Από εκεί και πέρα αν και πολλοί θα περίμεναν ότι η fake Chiron κατασκευάστηκε για… διακοσμητικούς λόγους, ο εμπνευστής κατάφερε να ταιριάξει έναν παλιό 4κύλινδρο κινητήρα που είχε στην κατοχή του και ο οποίος δίνει τη δυνατότητα στο μοντέλο να κινηθεί. Σίγουρα όχι με τις επιδόσεις της Chiron αλλά για να πουλήσεις… μούρη στη γειτονιά είναι ότι πρέπει.

Αυτό είναι χωρίς αμφιβολία το κορυφαίο project του Vu Van Nam μέχρι σήμερα μιας και έχει κάνει και άλλες αντίστοιχες προσπάθειες στο παρελθόν, με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση μίας Ferrari 488 GTB με την οποία βγήκε στους δρόμους και… πουλούσε καρπούζια!

Το video με την κατασκευή της Bugatti Chiron ξεπέρασε τις 1.000.000 προβολές σε λιγότερο από τρεις μέρες και στο κανάλι του μπορείτε να βρείτε πολλά videos με αντίστοιχες κατασκευές, η θέαση των οποίων ενδέχεται να σας προκαλέσει έναν μικρό εθισμό.

Δείτε το video με την κατασκευή της Chiron…

Πηγή: YouTube/ NHΕT TV