Αυτό είναι το αποτέλεσμα της "ένωσης" μίας Alfa Romeo Duetto και ενός Mazda MX-5 (photos)


To 2013 ο όμιλος FCA και η Mazda ανακοίνωσαν μια συνεργασία που -υποτίθεται ότι- θα έδινε ζωή σε ένα νέο Alfa Romeo «Duetto», βασισμένο στο MX-5 (ND). 

  • 4/10/2022

Αυτό το project εγκαταλείφθηκε αργότερα από τον ιταλοαμερικανικό κολοσσό που από την ίδια συμφωνία γέννησε το Fiat 124 Spider της νέας χιλιετίας, κάνοντας ντεμπούτο το 2016. Παρόλα αυτά, κάποιοι λάτρεις του ιταλικού αυτού διθέσιου ήθελαν διακαώς να δουν το εγχείρημα να ευδοκιμεί, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ. 

Την απάντησή σε όλους αυτούς έρχεται να δώσει ο Άγγλος Geoff Lipscombe από το Leamington Spa, στο Warwickshire. «Η Alfa Romeo θα έπρεπε να είχε πραγματοποιήσει αυτό το έργο, ή κάτι παρόμοιο», εξηγεί. «Είδα στο διαδίκτυο μια φωτογραφία για το πως θα μπορούσε να ήταν αυτό το αυτοκίνητο και σκέφτηκα ότι μπορώ να το κάνω

Προφανώς, είναι μεγάλος λάτρης της Alfa Romeo, αλλά και επαγγελματίας υψηλού επιπέδου στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας: «Πριν από πολλά χρόνια, την εποχή της DB7, ήμουν υπεύθυνος του τμήματος μηχανικής εσωτερικής επένδυσης της Aston Martin». Το επίτευγμά του είναι ένα αποτέλεσμα επίπονης δουλειάς, που τον κράτησε απασχολημένο για πολλές ώρες καθημερινά από τον Μάρτιο του 2021 όταν και ξεκίνησε.

Αυτό το Alfa Romeo Miata, έχει έναν αναθεωρημένο προφυλακτήρα με νέα κυψελοειδή γρίλια που ενσωματώνει το τρίλοβο Biscione και τα κυκλικά φώτα ομίχλης. Επίσης στο μπροστινό μέρος, οι προβολείς κρύβουν τα LED της Giulia, κατάλληλα προσαρμοσμένα στο σχήμα των προβολέων του Mazda.

Οι καθρέφτες και η εισαγωγή αέρα στο φτερό προέρχονται από το 8C και ως εκ τούτου είναι αρκετά σπάνια κομμάτια. Όσον αφορά το πίσω μέρος, τα στοιχεία του αμαξώματος έχουν επίσης τροποποιηθεί για να χωρέσουν τους κυκλικούς προβολείς LED του MiTo και τη βάση πινακίδας κυκλοφορίας τοποθετημένη στο ίδιο ύψος. Οι 18άρες ζάντες προέρχονται επίσης από το MiTo.

Τα καθίσματα του MX-5 έχουν αντικατασταθεί από αυτά της Jaguar F-Type SVR με δέρμα και ύφασμα μικροϊνών, πάνω στα οποία υπάρχει ανάγλυφο το λογότυπο Biscione. Το ανάγλυφο βρίσκεται επίσης στην οθόνη και στο τιμόνι, ενώ στο κάτω μέρος της κονσόλας υπάρχει η ονομασία «Centro Stile Alfa Romeo».

Προφανώς, αυτό το MX-5 με εμφάνιση Alfa Romeo δεν περνά απαρατήρητο. «Μέχρι στιγμής έχω κάνει μόνο μια δημόσια έξοδο στο Silverstone Classic. Υπήρχε μεγάλη σύγχυση, αλλά και σχόλια όπως "Αγνόησα μόλις δύο Ferrari και μια Lamborghini για να το δω αυτό"».

Το έργο μπορεί να μοιάζει ως... ιεροσυλία στα μάτια των fans του ΜΧ-5 αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι ο Geoff Lipscombe είναι μεγάλος λάτρης της μάρκας Alfa Romeo.