Best Of: Τα κορυφαία render που είδαμε αυτή την εβδομάδα (photos)


Η Shelby Daytona Cobra επιστρέφει από τους νεκρούς, η γενιά NE του Mazda Miata αποκαλύπτει το ντελικάτο στυλ του, η BMW X7 «αγριεύει», και η Mercedes-Benz W214 ετοιμάζεται για ντεμπούτο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ
  • 18/12/2022

Για ακόμα μία εβδομάδα, οι ταλαντούχοι και εμπνευσμένοι καλλιτέχνες του τομέα της αυτοκίνησης αποτύπωσαν τη δημιουργικότητά τους στα σχέδιά τους, δίνοντας στον κόσμο μία ιδέα για το πως θα μπορούσαν να μοιάζουν μοντέλα που αναμένεται να κυκλοφορήσουν σύντομα, ή οχήματα που έχουν ξεχαστεί στο χρονοντούλαπο της αυτοκινητοβιομηχανικής ιστορίας.

Πιο συγκεκριμένα, τη θέση τους στη λίστα με τα κορυφαία renders της εβδομάδας που πέρασε, παίρνουν μία ανασχεδιασμένη BMW X7, η νέα γενιά του εμβληματικού Mazda Miata, η πολυαναμενόμενη Mercedes-Benz W214 και η restomod έκδοση της Shelby Daytona Cobra που αναβιώνεται στον ψηφιακό κόσμο.

2025 BMW X7 ‘Black Edition’

Η BMW X7 έλαβε την πρώτη της ανανέωση τον περασμένο Απρίλιο, δηλαδή 5 ολόκληρα χρόνια μετά την κυκλοφορία της το 2017. Ο σχεδιαστής Giorgi Tedoradze πιστεύει ότι δε χρειάζεται να περάσουν ακόμα 5 χρόνια μέχρι το μοντέλο να ανανεωθεί ξανά. Έτσι, προσφέρει μία εναλλακτική στυλιστική γλώσσα, την οποία και ονομάζει 'Black Edition'.

Η εν λόγω έκδοση φέρει ένα πιο αγριεμένο και σκοτεινό λουκ, πράγμα που την κάνει να ξεχωρίζει από το συμβατικό μοντέλο. Ο σχεδιαστής έχει τοποθετήσει μία γρίλια που μοιάζει με αυτήν της 3.0 CSL στο μπροστινό μέρος, ενώ η αντιμετώπιση του πίσω μέρους είναι τουλάχιστον ενδιαφέρουσα, με τις εξαγωγές αέρα να έχουν ενσωματωθεί η μία κάτω από την άλλη.

Mazda MX-5 Miata NE

Το Mazda Miata ετοιμάζεται να υποδεχθεί την πέμπτη του γενιά, και πολλοί έχουν προσπαθήσει να αποκρυπτογραφήσουν τη λογική πίσω από τον σχεδιασμό του νέου μοντέλου. Ένας από αυτούς είναι και ο σχεδιαστής Andras Veres, ο οποίος παρουσίασε τη δική του πρόταση για το πως θα μοιάζει η νέα γενιά του αγαπημένου roadster όλων.

Είναι πλέον γνωστό ότι το Miata θα ακολουθήσει τη φουτουριστική στυλιστική γραμμή του νεοφερμένου Mazda Vision Study Concept. Έτσι, ο Veres εμπνεύστηκε από αυτό, κάνοντας μία πολύ ενδιαφέρουσα προσθήκη, αυτή των προβολέων που εξέχουν στο μπροστινό μέρος. Ο σχεδιαστής αναφέρει ότι το μοντέλο θα κυκλοφορήσει το 2023, όμως αυτό μάλλον πρόκειται για ένα πολύ αισιόδοξο πλάνο, το οποίο μοιάζει ουτοπικό, καθώς όλα δείχνουν πως το Mazda Miata NE δε θα έρθει πριν το 2026.

Mercedes-Benz E-Class W214

Η νέα Mercedes E-Class βρίσκεται προ των πυλών. Αρκετά είναι τα δεδομένα που έχουν κυκλοφορήσει για το επερχόμενο μοντέλο, καθώς πολλές κατασκοπευτικές φωτογραφίες έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας, ενώ και στοιχεία για το εσωτερικό του έχουν αποκαλυφθεί.

Έτσι, συγκεντρώνοντας όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, όπως σε ένα κυνήγι χαμένου θησαυρού, η σχεδιαστική ομάδα του ρωσικού μέσου kolesa.ru, παρουσίασε τη δική της πρόταση για το πως θα μοιάζει το μοντέλο των Γερμανών. Τα λαμπερά καμπυλωτά στοιχεία κάτω από τους προβολείς και τα μαύραδιαχωριστικά ανάμεσα σε αυτούς και τη γρίλια κάνουν τη μάσκα του οχήματος να ξεχωρίζει. Το πίσω μέρος έχει ανασχεδιαστεί τελείως, με την ομάδα να υπολογίζει ιδιαίτερα τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς, προβλέποντας ότι θα αποτελέσουν έμπνευση για το νέο.

Shelby Daytona Cobra Coupe Restomod

Η Shelby Daytona Cobra αναβιώνεται και λαμβάνει ένα εξαιρετικά φουτουριστικό και σχεδόν ουτοπικό λουκ, θυμίζοντας περισσότερο όχημα του μέλλοντος, παρά του παρελθόντος. Ο Stefan Mantu μας ταξιδεύει στο χρόνο, λέγοντας: «Ο σχεδιασμός της Shelby Cobra Daytona με συνέπαιρνε πάντα, καθώς είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά και ένα από τα πιο εμβληματικά σχέδια, με τη χαρακτηριστική kamm tail.

«Φέτος είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ την εμβληματική τοποθεσία των Bonneville Salt Flats, ένα μέρος όπου ρεκόρ ταχύτητας έχουν καταρριφθεί, και μου έδωσε την ευκαιρία να δημιουργήσω, με βάση αυτό το σχεδόν εξωγήινο περιβάλλον, ένα σκηνικό για την Cobra.»