Dacia: Μετά την αποκάλυψη του Duster σειρά παίρνει το Bigster


Το μεγάλο «αδερφάκι» του Dacia Duster πλησιάζει, με τον CEO της φίρμας Denis Le Vot να αποκαλύπτει τις σκέψεις του για την τιμή πώλησης που θα έχει. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: DACIA
  • 1/12/2023

Ούτε ένα 48ωρο δεν έχει συμπληρωθεί από τη στιγμή που η Dacia τράβηξε το κάλυμμα στη νέα γενιά του Duster, με τον σχεδιασμό να παραπέμπει στο concept Bigster που είδαμε για πρώτη φορά πέρυσι.

Ο «μεγάλος αδερφός» του Duster αναμένεται να περάσει στην παραγωγή και κάνει ντεμπούτο στις αρχές του 2025, ως το μεγαλύτερο κι ακριβότερο μοντέλο της ρουμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, χωρίς όμως η τιμή του να ξεπερνά τα 40.000 ευρώ, όπως επιβεβαίωσε ο CEO, Denis Le Vot.

«Δεν πρόκειται να ξεκινά με τον αριθμό 4,» είπε ο ίδιος, αναφερόμενος στην τιμή πώλησης του νέου SUV μιλώντας στο Autocar κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Duster. «Πριν 10 χρόνια, αγόραζες ένα αυτοκίνητο με 33.000 ευρώ, και τώρα πας στην ίδια αντιπροσωπεία για το νέο σου αυτοκίνητο και σου λένε ότι κοστίζει πάνω από 40.000 ευρώ. Πολύς κόσμος θα πει 'Όχι, δεν το κάνω αυτό. Είναι υπερβολικά ακριβό.'»

Ο διευθύνων σύμβουλος της ρουμανικής φίρμας τόνισε ότι η Dacia εστιάζει στο να προσφέρει στους πελάτες της ακριβώς αυτό που χρειάζονται και ζητούν, χωρίς υπερβολές, διατηρώντας το κόστος χαμηλά«Αυτό είναι το σημείο που η Dacia βγάζει νόημα, γιατί θα παρουσιάσουμε το Bigster, ένα C-crossover, κι η τιμή του δε θα ξεκινά με 4.»

Όπως ήδη γνωρίζουμε, θα τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας της εταιρείας, πάνω από το Duster. «Θα είναι ένα μεγάλο SUV μήκους 4,6m που θα έχει πέντε θέσεις,» όπως επιβεβαίωσε ο Le Vot, με κύριους ανταγωνιστές του να είναι τα Ford Kuga και Peugeot 3008, των οποίων οι τιμές ξεκινούν στην Ελλάδα από τα 36.148 ευρώ και 33.500 ευρώ, αντίστοιχα.

Το Dacia Bigster θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B του Ομίλου Renault, όπως ακριβώς και τα Nissan X-Trail and Renault Austral, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο με αυτά, όντας διαθέσιμο τόσο σε θερμική, όσο και σε υβριδική έκδοση. Η δεύτερη θα χρησιμοποιήσει πιθανότατα το σύστημα E-Tech της Renault, που ήδη έχει λάβει το Jogger Hybrid και το Duster Hybrid νέας γενιάς.

Εκτός αυτού, ο Le Vot αποκάλυψε ότι θα έρθουν δύο ακόμη μοντέλα μετά το Bigster, χωρίς όμως να δίνει στο φως περαιτέρω λεπτομέρειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Dacia ετοιμάζει το δικό της Avenger ποντάροντας στην τιμή - Πώς θα επηρεάσει τη γκάμα του Sandero

Dacia: Ετοιμάζει οικογενειακά τετρακίνητα υβριδικά sedan και station wagon

Dacia: «Θα πουλάμε αυτοκίνητα με ΜΕΚ μέχρι την τελευταία ημέρα»