Citroen C5 X Hypnos: Περιορισμένη έκδοση με μοναδικά στοιχεία άνεσης (photos)


Με όνομα εμπνευσμένο από την ελληνική μυθολογία, η γαλλική φίρμα υπόσχεται ότι με τη συγκεκριμένη έκδοση θα απολαμβάνετε με μοναδικό τρόπο τα ταξίδια σας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 5/9/2023

Όταν «εκκινείς» έχοντας ως βάση το πλουσιότερο επίπεδο εξοπλισμού και το ισχυρότερο κινητήριο σύνολο και προσθέτεις ακόμα περισσότερα στοιχεία άνεσης, τότε προκύπτει ένα «all-inclusive» αποτέλεσμα. Αυτή είναι η, περιορισμένη έκδοση του Citroen C5 X με το όνομα Hypnos.

Ναι, η ονομασία προέρχεται από την ελληνική μυθολογία και παραπέμπει στον Έλληνα θεό Ύπνο, όπως επισημαίνει στη σχετική ανακοίνωση η ίδια η γαλλική εταιρεία και αποτελεί σημείο αναφοράς, για να αναδείξει την εντυπωσιακή άνεση και ηρεμία που παρέχει η συγκεκριμένη παραλλαγή. Με αυτό το όνομα, επίσης, η Citroen αναδεικνύει την αντίθεση νύχτας και ημέρας μεταξύ του εξωτερικού και του εσωτερικού. Το αμάξωμα διατίθεται σε βαθύ μπλε (Eclipse Blue), ενώ το εσωτερικό είναι πιο φωτεινό και έντονο, συμβάλλοντας σε μια χαλαρωτική και ήρεμη μετακίνηση.

Άλλωστε, το όνομα δεν είναι «ξένο» για τους Γάλλους. Στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού το 2008, η Citroen αποκάλυψε ένα υβριδικό πρωτότυπο crossover με το όνομα Hypnos, που συνέβαλε στην ανάπτυξη υβριδικών οχημάτων.

Στο εξωτερικό, το νέο χρώμα αλλάζει αποχρώσεις ανάλογα με το φωτισμό και συνδυάζεται με υπέρυθρα γραφικά σε διάφορα σημεία, όπως στα γυαλιστερή μαύρη διακόσμηση των πλευρών και στον αριθμό 5 στα γραφικά C5 X της θύρας του πορτμπαγκάζ.

Για ακόμα μεγαλύτερη αντίθεση και να τονίσει το μοναδικό της χαρακτήρα, η συγκεκριμένη έκδοση διαθέτει ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών AeroX φινιρισμένες σε χρώμα μαύρο Onyx.  

Η αίσθηση άνεσης του C5 X Hypnos ενισχύεται από στοιχεία όπως η γυάλινη ηλιοροφή, το σύστημα hi-fi, τα θερμαινόμενα και αεριζόμενα μπροστινά καθίσματα με λειτουργία μασάζ και ηλεκτρική ρύθμιση οσφυϊκής πλευράς, αλλά και τα ειδικά πατάκια. Σε αυτά προσθέστε και την ενεργή ανάρτηση και τα καθίσματα Citroën Advanced Comfort.

Τα υλικά κατασκευής είναι «ζεστά», ενώ στα καθίσματα υπάρχουν διάτρητες επενδύσεις από δέρμα. Το επάνω μέρος τους και τα προσκέφαλα είναι σε γκρι χρώμα Alcantara, ενώ στο εσωτερικό της πλάτης υπάρχει μια κόκκινη «ετικέτα» υπερύθρων με το όνομα Hypnos.

Τόσο τα ένθετα του πάνελ των θυρών όσο και το κεντρικό υποβραχιόνιο και οι πλευρές της κεντρικής κονσόλας είναι φινιρισμένα σε ανοικτό χρώμα, ενώ στην όμορφη ατμόσφαιρα συμβάλλουν και οι διακοσμητικές πινελιές Karuun.

Στην «καρδιά» της περιορισμένης έκδοσης βρίσκεται το plug-in hybrid υβριδικό σύστημα της έκδοσης 225 e-EAT8, που έχει ως βάση τον turbo κινητήρα 1,6 L και ηλεκτροκινητήρα, με αποτέλεσμα να προκύπτει συνδυαστική ισχύς 225 PS και ροπή 360 Nm. Συνδυάζεται με το γνωστό αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων EAT8.

Η τιμή της ειδικής, περιορισμένης, έκδοσης είναι 58.400 ευρώ στην αγορά της Γαλλίας, ενώ σύμφωνα με την Citroen, οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2024.