COTY: Το Renault Scenic είναι το Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024


Το Renault Scenic είναι ο 61ος νικητής του βραβείου Car of The Year, όπως ανακοινώθηκε ζωντανά στο πλαίσιο της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης.

  • ΦΩΤΟ: RENAULT
  • 26/2/2024

Το Renault Scenic E-Tech Electric κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2024» στην Ευρώπη, μετά από μία αρκετά «σκληρή» βαθμολογική μάχη με το μοντέλο που ήρθε δεύτερο, τη νέα BMW Σειρά 5.

Οι 59 εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι του ειδικού Τύπου που ψήφισαν από 22 χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων ήταν κι η Ελλάδα, την οποία εκπροσώπησε η κα Ελένη Ξενάκη, μοίρασαν τις ψήφους τους στους 7 τελικούς φιναλίστ του βραβείου. Δύο ήταν τα μοντέλα που ξεχώρισαν, σύμφωνα με εκείνους, αφού τα Renault ScenicE-Tech Electric και BMW Σειρά 5 κατέληξαν να «τερματίσουν» τον αγώνα τους με 21 βαθμούς διαφορά.

Εκείνο που κατέκτησε την κορυφή ήταν το ηλεκτρικό SUV της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, συγκεντρώνοντας συνολικά 329 βαθμούς, διαδεχόμενο του Jeep Avenger, που είχε κερδίσει τον τίτλο το 2023. Στην τρίτη θέση ήρθε το Peugeot 3008, ενώ ακολούθησε το Kia EV9, με τα Volvo EX30, BYD Seal και Toyota C-HR να ολοκληρώνουν την τελική 7άδα.

Το Scenic E-Tech Electric παρουσιάστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, με τη Renault να επαναπροσδιορίζει εντελώς τη φιλοσοφία του, περνώντας στην 5η του γενιά. Η κορυφαία έκδοση φέρει έναν ηλεκτροκινητήρα 220 ίππων και 300 Nm ροπής και μία μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 87 kWh. Το sprint των 0-100 km/h γίνεται σε 8,4 sec, ενώ η αυτονομία αγγίζει έως και τα 620 km με μία πλήρη φόρτιση.

Για το επίτευγμα του αμιγώς ηλεκτρικού SUV της αυτοκινητοβιομηχανίας μίλησε ο CEO της Renault, Fabrice Cambolive: «Η νίκη του βραβείου Car of The Year είναι μία μεγάλη πηγή υπερηφάνειας για όλους στον Όμιλο Renault και την ίδια τη Renalt. Αυτή η αναγνώριση αποδεικνύει ότι έχουμε κάνει τις σωστές αποφάσεις: αυτονομία σε επίπεδα-ρεκόρ, γενναιόδωρη και δελεαστική ευρυχωρία, ταυτόχρονα με ένα περιορισμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα!

«Προσθέτοντας την οδηγική ικανοποίηση και τον εκτεταμένο εξοπλισμό, όπως για παράδειγμα τη νέα πανοραμική οροφή Solarbay ή την τελευταία γενιά του συστήματος OpenR Link με ενσωματωμένα συστήματα της Google, το Scenic πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να ανελιχθεί στην κορυφή της ευρωπαϊκής αγοράς EV.»

Δείτε αναλυτικά πώς ψήφισαν οι Ευρωπαίοι δημοσιογράφοι αυτοκινήτου:

ΜοντέλοΒαθμολογία
Renault Scenic329
BMW Σειρά 5308
Peugeot 3008197
Kia EV9190
Volvo EX30168
BYD Seal131
Toyota C-HR127

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτοί είναι οι 5 φιναλίστ του «Παγκοσμίου Αυτοκινήτου της Χρονιάς» για τις Γυναίκες

Αυτά είναι τα επτά πιο σημαντικά βραβεία αυτοκινήτων

Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς: Οι μεγάλοι νικητές από το 1964 έως σήμερα (photos)