Δείτε LIVE την παρουσίαση του νέου Skoda Kodiaq (video)


Παρακολουθείστε σε live streaming την παγκόσμια πρεμιέρα της 2ης γενιάς του δημοφιλούς D-SUV των Τσέχων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 4/10/2023

Μετά από… αμέτρητες κατασκοπευτικές λήψεις, επίσημες teaser φωτογραφίες και video, αλλά και αποκαλύψεις για το εσωτερικό αλλά και την γκάμα των κινητήρων, ήρθε η ώρα για την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Skoda Kodiaq.

Οι Τσέχοι αποκαλύπτουν πλήρως σε λίγες ώρες - και συγκεκριμένα στις 19:45 ώρα Ελλάδας - τη 2η γενιά του πετυχημένου D-SUV τους, το οποίο διαθέτει νέα σχεδίαση, περισσότερους χώρους, αναβαθμισμένο εσωτερικό με νέους διακόπτες ελέγχου λειτουργιών αλλά και καινούρια γκάμα κινητήρων.

H Skoda προετοίμασε αρκετά το έδαφος για την παρουσίαση του νέου Kodiaq. Πριν από λίγες μέρες έδωσε στη δημοσιότητα ένα φωτογραφικό πακέτο με σκίτσα που αποκαλύπταν εν μέρει την εξωτερική του σχεδίαση. Από αυτά εμπνεύστηκαν οι ανεξάρτητοι σχεδιαστές του διαδικτύου και μας προσέφεραν μια… πρόωρη, πλήρη, αποκάλυψή του.

Είχαν προηγηθεί φωτογραφίες και video από καμουφλαρισμένες εκδόσεις του D-SUV, από τη διαδικασία των εξαντλητικών δοκιμών σε θερμοκρασίες από -30 έως 50 βαθμούς Κελσίου. Ως μέρος της σταδιακής αποκάλυψης, πριν από ένα μήνα αποκτήσαμε και εικόνα από το αναβαθμισμένο εσωτερικό τους, μέσω φωτογραφιών που έδωσε η Skoda στη δημοσιότητα.

Έτσι, μάθαμε για το virtual cockpit 10 ιντσών, το head-up-display, την ανεξάρτητη οθόνη 13 ιντσών για το σύστημα infotainment και τη μεταφορά του επιλογέα ταχυτήτων του κιβωτίου διπλού συμπλέκτη στην κολώνα του τιμονιού, αλλά και τους νέους περιστροφικούς διακόπτες Smart Dials.

Δεν έλειψαν και νέα επίσημα video με καμουφλαρισμένα αυτοκίνητα δοκιμών, που πλαισίωσαν τις διάφορες κατασκοπευτικές φωτογραφίες τόσο σε δημόσιους δρόμους όσο και στην πίστα του Nurburgring.

Τέλος, όσο για τα κινητήρια σύνολα, έχουμε την πλήρη εικόνα, με την plug-in hybrid παραλλαγή να προστίθεται για πρώτη φορά, όπως και η ήπια υβριδική τεχνολογία στην εισαγωγική έκδοση του βενζινοκινητήρα 1.5 TSI των 150 PS.

Παρακολουθείστε σε live streaming, στις 19:45, την παρουσίαση του νέου Skoda Kodiaq στο παρακάτω video: