Δείτε το «χορευτικό» της Ferrari Purosangue στο χιόνι (video)


Η Ferrari Purosangue βρίσκει το φυσικό της περιβάλλον και κάνει drift, donuts και άλλα κόλπα στο χιόνι, επιδεικνύοντας την παντοδυναμία της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: SupercarsNaughtyTVGangster Channel - YouTube
  • 25/2/2023

Για τη Ferrari, η Purosangue δεν εντάσσεται στην κατηγορία των SUV, αλλά έχει τη δική της κατηγορία, όπως έχει πει ο CEO της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Benedetto Vigna. Ο σπορ της χαρακτήρας είναι εύκολο να διαπιστωθεί. Η Purosangue «κρύβει» κάτω από το κάλυμμα έναν πανίσχυρο κινητήρα V12 που προσφέρει 724 PS, και μία ανάρτηση που ξεκλειδώνει ασυναγώνιστες ικανότητες για το μοντέλο.

Παρόλο που η Ferrari δε θέλει να αποκαλεί το δημιούργημά της SUV, οι διαστάσεις και η χρήση του θυμίζουν ένα τέτοιο. Είναι γνωστό ότι τέτοια οχήματα αποδίδουν εξαιρετικά σε σκληροτράχηλους δρόμους και δύσβατα μονοπάτια, πώς όμως αντιδρά η Purosangue στο χιόνι;

Μία σειρά από video κυκλοφορούν στο YouTube, που δείχνουν το ιταλικό υπερόχημα να κάνει βόλτες, να ντριφτάρει και να κάνει donuts στις χιονισμένες πλαγιές των ευρωπαϊκών χειμερινών θερέτρων, και πράγματι φαίνεται ότι τα λευκά τοπία της πηγαίνουν εξαιρετικά.

Το μοντέλο δε χάνει ποτέ τον έλεγχο, κι εκτελεί με μεγάλη άνεση το «χορευτικό» της, την ώρα που ο V12 δίνει τη δική του «νότα» στα video. Φυσικά, τα 724 PS της Purosangue δεν είναι απαραίτητα, αφού οποιοδήποτε αυτοκίνητο με την κίνηση στους πίσω τροχούς, θα μπορούσε να κάνει, αυτά που καταφέρνει η ιταλική δημιουργία. Αυτό που εντυπωσιάζει είναι η προέλευση του μοντέλου, σε συνδυασμό με την τοποθεσία, αφού δε βλέπει κανείς συχνά Ferrari να οδηγούν στο χιόνι, πόσο μάλλον να κάνουν «κόλπα» σε τέτοιες συνθήκες.

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, το FUV, Ferrari Utility Vehicle, των Ιταλών, τροφοδοτείται από έναν κινητήρα V12 χωρητικότητας 6,5 L, που αποδίδει 715 Nm ροπής. Η ισχύς δεν είναι εξ ολοκλήρου στον πίσω άξονα, η κίνηση διοχετεύεται σε όλους τους τροχούς, μέσω ενός συστήματος μετάδοσης 8 σχέσεων. Όλα αυτά, επιτρέπουν στην Purosangue να κάνει τα 0-100 km/h σε μόλις 3,3 sec.

Το ελκυστικό μοντέλο έχει βγει εκτός αποθέματος για τα επόμενα δύο χρόνια, παρόλο που η αρκετά αλμυρή τιμή της αγγίζει τα 390.000 ευρώ

Δείτε τη Ferrari Purosangue να «χορεύει» στο χιόνι: