Δυναμική παρουσία και «εκπλήξεις» από την Opel στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Μονάχου


Παγκόσμια πρεμιέρα για το αμιγώς ηλεκτρικό Opel Astra Sports Tourer Electric, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει τουλάχιστον άλλη μία «αποκάλυψη».

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 30/5/2023

To Σαλόνι Αυτοκινήτου του Μονάχου (IAA Mobility) είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί από τις 5 έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2023. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους, μεταξύ των οποίων οι Mercedes, BMW, Volkswagen, Ford, Renault και BYD.

Από πλευράς της Stellantis, έγινε γνωστό ότι από τα 14 brands της, μόνο η Opel θα δώσει το παρών. «Καμιά άλλη μάρκα Stellantis εκτός από την Opel δε θα παραστεί στην IAA», τόνισε χαρακτηριστικά ένας εκπρόσωπός της μιλώντας στην Automobilwoche.

Αυτό σημαίνει ότι Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS, Fiat, Jeep, Lancia, Maserati, Mopar, Peugeot και Ram θα λάμψουν διά της απουσίας τους.

Ωστόσο η Opel αναμένεται να αδράξει την ευκαιρία για να αναδείξει τη στροφή της προς την ηλεκτροκίνηση. Το αμιγώς ηλεκτρικό station wagon Astra Sports Tourer Electric θα κάνει το δημόσιο ντεμπούτο του στην έκθεση της γερμανικής πόλης, ενώ αναμένεται να υπάρξουν και (τουλάχιστον) άλλες δύο πρεμιέρες, που δεν αποκλείεται να έχουν το χαρακτήρα έκπληξης.

Μέσα στα επόμενα χρόνια περιμένουμε από την Opel την «επιστροφή» του Manta, όχι ως coupe αλλά ως ηλεκτρικού crossover, ενώ δε λείπουν και οι φήμες για το λανσάρισμα μοντέλου που θα αντικαταστήσει το Insignia. Μάλιστα, στην Ισπανία υπάρχουν δημοσιεύματα που δεν αποκλείουν το τελευταίο να είναι το «μοντέλο-έκπληξη» στο Μόναχο, έστω με τη μορφή concept.